Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
30/04/2024 07:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2024 07:51 Marktupdates

Bitcoin koers maakt lichte sprong, cryptomarkt blijft achter

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers klimt voorbij $67.000, BONK blinkt uit in kalme markt

Foto: TJmedia/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft vannacht een poging gewaagd om door zijn weerstand van om en nabij de $64.000 heen te breken. Maar zonder al te veel succes. Desalniettemin staat de bitcoin koers nog altijd iets hoger dan gisteren, en dus meer verwijderd van zijn gevarenzone. Terwijl bitcoin nipt in de plus staat, kleurt het gros van de markt nog in het rood. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige staat van de markt.

BTC koers stuit op weerstand

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers, dat zich ondanks de stijging nog altijd in een kritieke zone bevindt. In ieder geval is er nu wat druk van de keten. Gisteren bewoog de koers nog veelal vlak boven zijn steunniveau van rond de $62.000, en nu heeft bitcoin wat meer ademruimte.

De koers beweegt namelijk al uren enkele honderden dollars boven de $63.000. Vannacht stond de koers zelfs nog significant hoger. Na een forse sprong bereikte bitcoin een piek van zo’n $64.500. Direct liep bitcoin hier tegen de muur aan, waarna de koers een uitglijder maakte tot vlak boven de $63.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien BTC vanaf zijn huidige prijs onderuit gaat, is de zone rond $62.000 het eerstvolgende level om in de gaten te houden. Dit is namelijk de laatste reddingsboei alvorens de $60.000 opgezocht kan worden. Op de weg omhoog is $64.000 een sterk weerstandsniveau.

Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez zou de BTC prijs op kunnen veren tot $71.000 indien het stand weet te houden boven de $61.900. Eerder deze maand is dit namelijk al twee keer het geval geweest.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.281 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.095. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,59% in de plus.

Crypto top 10 in twijfel

De meeste altcoins staan op een iets lagere prijs dan gisteren. Kijkend naar de top 10 cryptomunten is de schade nog wat verder beperkt. De dalingen zijn veelal verwaarloosbaar en er zijn tevens wat stijgers.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,68% onderuit gegaan, solana (SOL) is met 0,38% gedaald, dogecoin (DOGE) met 1,24% en cardano (ADA) met 0,18%.

Ripple (XRP) is met een stijging van 1,68% de best presterende top 10 cryptomunt. Ook BNB (BNB) staat in de plus, met 0,66%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin crasht hard tot kritiek prijsniveau, markt zwaar getroffen
Crypto Radar: Bitcoin hard onderuit & paniek op de markt
Advertentie