Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
15/11/2023 07:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 07:48

Bitcoin koers onder druk, vandaag volgt belangrijke informatie

Bitcoin-BTC XRP-XRP
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers onder druk, vandaag volgt belangrijke informatie

Foto: fizkes/Shutterstock

Ondanks de positieve inflatiecijfers in de Verenigde Staten zien we geen weerspiegeling van deze trend in de bitcoin (BTC) prijs. Bitcoin is na de publicatie namelijk juist hard onderuit gegaan. Deze ochtendupdate behandelt het nieuwe handelsbereik en benoemt alle cruciale niveaus om op te letten. Ook staat er voor vandaag weer het een en ander op het programma dat mogelijk effect kan hebben op het koersverloop van bitcoin. We delen de agenda zodat je niet met verrassingen komt te staan vandaag.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC koers daalt onder $36.000

Gisteren om 16:00 uur vond de allereerste significante daling voor bitcoin plaats. De bitcoin koers daalde in één rechte lijn van boven de 36.600 dollar tot het steunniveau van 36.000 dollar. Na een kortstondige opleving werd de 36.000 dollar wederom getest, en dit keer met meer succes.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin zakte in rap tempo tot een dieptepunt van vlak boven de 35.000 dollar. Hier ligt een belangrijk steunniveau dat vorige week nog tot de tot de sprong richting het jaarlijkse hoogtepunt van nipt boven de 38.000 dollar leidde.

Het eerstvolgende weerstandsniveau van bitcoin ligt rond de 35.800 dollar. Mocht bitcoin hier doorheen weten te breken, dan ligt de weg vrij richting de 36.850 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 35.566 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.735. Bitcoin heeft 2,94 procent ingeleverd in de afgelopen 24 uur.

Advertisement

Altcoinmarkt: solana en avalanche zwemmen tegen de richting in

Binnen de top 15 cryptocurrencies gaan de meesten, logischerwijs, bitcoin achterna met een daling. XRP is met 4,97 procent de hardste daler van vandaag. Andere significante dalers zijn toncoin (TON), ethereum (ETH) en polkadot (DOT). De altcoins zijn met respectievelijk 4,66, 3,91 en 3,57 procent gedaald.

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) trekken zich daarentegen niets aan van de neerwaartse trend in de cryptomarkt. SOL staat namelijk 6,46 procent in de plus en AVAX staat 3,74 procent hoger dan gisteren.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,18 SOL of 0,59 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Zoals gezegd zullen vandaag wederom enkele belangrijke datapunten uit de VS gepubliceerd worden. 14:30 is het tijdstip om in de gaten te houden, aangezien op dat moment zowel de Producentenprijsindex (PPI) als de Detailhandelsverkopen en de kern-variant (minus auto’s en brandstof) naar buiten worden gebracht.

De PPI is een inflatoire indicator waarvan met name de maandelijkse waarde van belang is. Er wordt een gemiddelde stijging van 0,1 procent verwacht in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. Vorige maand kwam deze binnen op 0,5 procent.

De Detailhandelsverkopen is een belangrijke indicator voor de Amerikaanse economische gezondheid. Er wordt een daling van 0,3 procent aangenomen, terwijl deze de vorige keer nog met 0,7 procent steeg. Wat betreft de kern-variant wordt er een daling van 0,2 procent verwacht, terwijl deze vorige maand met 0,6 procent steeg.

Tot slot zal om 16:30 uur de Ruwe Olievoorraden gedeeld worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement