Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
30/11/2023 07:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2023 07:51

Bitcoin koers op beslissend punt, belangrijke data op komst vandaag

Bitcoin-BTC Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers op beslissend punt, belangrijke data op komst vandaag

Foto: theshots.co/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs steeg gisteren tot zijn hoogste prijs van dit jaar maar werd al snel teruggefloten. Na een piek van 38.470 dollar consolideert de koers momenteel op een cruciaal niveau rond de 38.000 dollar. Alles wat je moet weten over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt vind je in deze ochtendupdate.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers op cruciaal niveau

Nadat bitcoin gisteren een nieuw jaarlijks hoogtepunt had neergezet, maakte de koers een uitglijder tot onder de 38.000 dollar. Gedurende de namiddag, avond en deel van de nacht handelde de bitcoin koers in een krap bereik tussen 37.600 en 37.900 dollar. Rond 04:30 maakte de koers een sprong tot boven de 38.100 dollar, maar inmiddels is deze weer volledig weggeveegd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het weerstandsniveau van 38.000 – 38.500 dollar bracht ook gisteren weer roet in het eten voor bitcoin. Keer op keer slaagt bitcoin er niet in om door dit niveau heen te breken. Desondanks maakt bitcoin steeds iets hogere dalen en pieken, waardoor de opwaartse trend in stand wordt gehouden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.840 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro uit op 34.452.

Advertentie

XRP, cardano dalen, solana groen in een zee van rood

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat veel grote altcoins nipt in het rood kleuren. Ethereum (ETH) is met 0,78% gedaald in de afgelopen 24 uur, ripple (XRP) heeft 0,97% in moeten leveren en cardano (ADA) is met 1,74% gedaald.

Niet alles in de top 10 is echter onderuit gegaan. Dogecoin (DOGE) kleurt voorzichtig groen met een stijging van 0,72%. Solana (SOL) is de absolute winnaar met een stijging van 3,96%.

Jongen (18) betaalde 3 bitcoins voor McDonald’s menu, maar waarom?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 18,09 XRP of 29,02 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: hier moet je op letten

Belangrijke economische cijfers uit de Verenigde Staten worden vandaag bekendgemaakt.

Allereerst zal om 14:30 uur de Kern PCE Prijsindex gepubliceerd worden. In tegenstelling tot de Consumentenprijsindex (CPI) past de PCE Prijsindex zich dynamisch aan aan veranderende uitgavenpatronen van consumenten. Het kernaspect houdt in dat voedsel- en energieprijzen worden uitgesloten. Het is bovendien de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank

Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,5 procent verwacht, terwijl deze vorige maand op 3,7 procent uitkwam. Ten opzichte van vorige maand wordt een toename van 0,2 procent aangenomen. Vorige maand stond de maandelijkse stijging nog gelijk aan 0,3 procent.

Ook wordt om 14:30 uur de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding gepubliceerd. Naar verwachting komt deze uit op 220.000. Vorige week stond de maatstaf op 209.000.

Tot slot krijgen we om 16:00 uur de Voorlopige Huizenverkopen voorgeschoteld. Er wordt een daling van 2,0 procent verwacht, terwijl deze vorige maand nog 1,1 procent steeg.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie