Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
12/06/2024 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/06/2024 08:07 Marktupdates

Bitcoin koers op glad ijs rond $67.000, dag van de waarheid breekt aan

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin

Foto: Domenico Fornas/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is gisteren verder omlaag gezakt tot zijn veelbesproken steunniveau van $67.000. Alhoewel de koers hier een tijdje onder heeft bewogen, is de dagelijkse candle tot de opluchting van velen hierboven gesloten.

Bitcoin kan zich opmaken voor een uiterst belangrijke en hoogstwaarschijnlijke volatiele dag met de publicatie van de consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten en een nieuw Amerikaans rentebesluit.

BTC duikt onder $67.000, maar herstelt deels

Bitcoin zocht gisteren langzaam maar zeker steeds lagere prijzen op. In de ochtend stond de koers nog vlak onder de $68.000, maar aan het begin van de middag werd de $67.000 opgezocht.

Om en nabij de $67.000 ligt een cruciale steunzone voor bitcoin. Al sinds halverwege mei consolideert de koers in een parallel kanaal met $67.000 als onderste trendlijn. Om een verder bloedbad te voorkomen is het dus van groot belang om geen dagelijkse candle onder de $67.000 te sluiten

Aan het einde van de middag dook de koers tijdelijk onder de $67.000, om tot een dieptepunt van zo’n $66.000 te dalen. In de avond herstelde de koers weer tot enkele honderden dollars boven de $67.000, waar het gedurende de nacht zijwaarts heeft bewogen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Zoals gezegd is $67.000 een belangrijk prijslevel om in de gaten te houden. Zolang de koers hierboven standhoudt, lijkt er weinig reden tot zorg te zijn. Op de weg omhoog zou vlak boven de $69.000 de eerste grote obstakel kunnen vormen voor bitcoin.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.303 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.699. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,68% in de min.

Crypto top 10 nipt onderuit

De meeste altcoins doen het momenteel net iets slechter dan bitcoin. Kijkend naar de tien grootste cryptomunten dan is alleen toncoin (TON) erin geslaagd om bitcoin te verslaan wat dat betreft. De aan Telegram verwante altcoin staat zelfs met 2,03% in de plus.

De andere top 10-cryptomunten kleuren stuk voor stuk in het rood. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,42% onderuit gegaan tot $3.508. De rest staat allemaal met vergelijkbare percentages in de min. Zo is ripple (XRP) met 1,26% gedaald, dogecoin (DOGE) met 1,33% en cardano (ADA) met 1,65%. Solana (SOL) staat er met een daling van 2,23% het slechtst voor.

Belangrijke dag voor cryptomarkt: CPI en rentebesluit

Vandaag kan wel eens heel erg volatiel gaan worden. Vanuit de VS krijgen we verschillende belangrijke economische data voorgeschoteld, die een grote impact teweeg kunnen brengen op de bitcoin koers.

  • 14:30 – (kern) consumentenprijsindex (CPI)
  • 20:00 uur – Rentevoetbeslissing Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank)
  • 20:30 uur – Persconferentie Fed-voorzitter Jerome Powell

Het is zeer waarschijnlijk dat de rente ongewijzigd zal blijven op 5,25% – 5,50%. Vooral de nieuwe inflatiecijfers en de persconferentie van Powell kunnen vandaag grote schommelingen in de bitcoin koers veroorzaken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Advertentie