Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
23/02/2024 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 08:04

Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning

Foto: TJmedia/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) verkeert al een tijdje in een beklemmend bereik. Al sinds de explosieve rally beweegt de koers zijwaarts, vlak onder de 52.000 dollar. De afgelopen dag heeft bitcoin zowel aan de onder- als bovenkant geprobeerd uit te breken, maar zonder succes. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Van $8.000 naar $6 miljoen: cryptohandelaar scoort met Ethereum memecoin
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bitcoin koers blijft in consolidatie range

Sinds 14 februari, ofwel vorige week woensdag, beweegt bitcoin, op enkele korte uitschieters na, in een bereik tussen grofweg 50.900 en 52.400 dollar.

Ook de afgelopen 24 uur heeft bitcoin netjes binnen deze prijsrange geconsolideerd.

Gisteren aan het begin van de middag maakte bitcoin een uitglijder, maar er werd steun gevonden aan de onderkant van de range. In de avond leek bitcoin op weg te zijn naar de bovenkant van de range, maar de koers kwam niet verder dan 52.000 dollar.

Een nieuwe daling heeft de koers wederom tot het steunniveau gebracht, rond 05:00 uur vannacht om precies te zijn. Dankzij een lichte stuiter staat de koers momenteel enkele honderden dollars hoger.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Terwijl de koers van bitcoin nog altijd opgesloten zit in het eerder genoemde bereik, is de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uursgrafiek naar boven uitgebroken, wat een toenemend momentum signaleert.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 51.241 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 47.360. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,93% in de min.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

Advertentie

Crypto top 10 stagneert, solana daalt het hardst

De consolidatiefase van bitcoin komt duidelijk naar voren bij de grootste altcoins van de markt. De gehele top 10 cryptomunten staat namelijk nagenoeg op dezelfde prijs als 24 uur geleden, met slechts prijsbewegingen van maximaal enkele procenten.

Uitsluitend ethereum (ETH) en BNB (BNB) kleuren groen. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 0,54% gestegen en BNB heeft een sprong van 0,73% gemaakt.

Solana (SOL) is de grootste verliezer daarentegen, met een daling van 2,10%. Andere populaire crypto’s zoals ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn met respectievelijk 0,42% en 0,95% gedaald.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 121,91 DOGE of 17,01 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie