Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
20/03/2024 19:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/03/2024 20:44 Marktupdates

Bitcoin koers schiet omhoog, rentebesluit brengt beweging in de markt

icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers schiet omhoog, rentebesluit brengt beweging in de markt

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

De Amerikaanse centrale bank heeft zojuist besloten de rente ongewijzigd te laten. Zoals wel vaker is de bitcoin (BTC) koers enorm volatiel rondom de rentevoetbeslissing van de Federal Open Market Committtee (FONC), het beleidsorgaan van de Federal Reserve. De afgelopen uren heeft de koers een grote sprong gemaakt, waardoor het een belangrijk weerstandsniveau nadert.

Bitcoin koers volatiel

Ondanks het feit dat het leeuwendeel van de markt al verwachtte dat de rente op hetzelfde tarief van 5,25% tot 5,50% zou blijven, heeft bitcoin hevige prijsschommelingen doorgemaakt.

Om 17:00 uur leverde bitcoin plotseling zo’n 2 procent in om tot een dieptepunt van grofweg 62.500 dollar te dalen. Vervolgens schoot de koers hard de lucht in. Vlak na 18:00 uur stond de koers weer significant boven de 64.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Om 19:00 uur werd bekendgemaakt dat de rente onveranderd blijft. Echter rekenen beleidsmakers er wel op dat de rentes dit jaar nog omlaag zullen gaan. De leden van de twaalfkoppige commissie denken dat de rente dit jaar drie keer verlaagt zal worden, tot een niveau rond 4,6% aan het eind van het jaar.

Na de aankondiging steeg de koers met enkele honderden dollars tot een piek van 64.700 dollar, waar het zich nu nog steeds bevindt.

De weerstand van om en nabij de 65.000 dollar ligt nu ineens binnen handbereik. Mocht bitcoin in staat zijn boven deze prijs uit te stijgen, is 69.000 dollar het volgende grote prijsdoel. In het geval bitcoin onderuit gaat, dient 60.000 dollar als een cruciaal steunniveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.305 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.044. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC nog altijd 0,69% in de min.

Altcoins schieten de lucht in, dogecoin het hardst

Grote altcoins zijn het afgelopen uur hard gestegen. De gehele top 10 cryptocurrencies staat momenteel op een hogere prijs dan vlak voor het nieuwe rentebesluit.

Zo is ethereum met 0,48% gestegen, ripple (XRP) met 1,39% en cardano (ADA) met 1,31%. Solana (SOL) en dogecoin (DOGE) hebben de grootste sprongen gemaakt, van respectievelijk 2,77% en 3,39%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie