Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
18/03/2024 07:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2024 07:45 Marktupdates

Bitcoin koers schiet omhoog, solana stijgt hard en klimt naar 4e plek

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers schiet omhoog, solana stijgt hard en klimt naar 4e plek

Foto: Zixp/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren een mooie stijging doorgemaakt om de schade van de dagen ervoor grotendeels te beperken. Desalniettemin sloot de koers de week nipt in het rood en hiermee lijkt bitcoin zich in een nieuwe range te hebben gevestigd. Bitcoin’s forse koerssprong heeft de rest van de cryptomarkt flink laten uitbloeien, met veel uitschieters. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers stijgt hard, maar blijft in gevarenzone

Vorige week donderdag, nadat een nieuwe all-time high van bijna 74.000 dollar werd bereikt, luidde bitcoin een neerwaartse trend in. Deze vond gisteren vroeg in de ochtend een dieptepunt van ongeveer 64.500 dollar. Sindsdien is de koers sterk opgekrabbeld.

Gisteren bevond bitcoin zich de hele dag in een stijgende trend, tot een koers van boven de 68.000 dollar. Vlak na middernacht leverde bitcoin plotseling enkele procenten in, om vervolgens weer in een paar uur de volledige daling uit te wissen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Ondanks de grote stijging van de afgelopen dag heeft bitcoin de week afgesloten onder zijn belangrijke prijslevel van 69.400 dollar, ofwel de vorige all-time high uit november 2021.

Hiermee lijkt bitcoin een nieuwe prijsrange te hebben betreden, tussen 69.400 dollar en 65.000 dollar. Dit zijn dan ook meteen de belangrijkste prijslevels om de komende tijd in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.537 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.971. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,78% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Markt kleurt groen, solana en avalanche blinken uit

Bijna iedere altcoins staat momenteel op een hogere prijs dan 24 uur geleden. Kijkend naar de tien grootste cryptomunten dan is er geen enkele daler op te merken.

Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 2,77% gestegen, ripple (XRP) met 2,72%, cardano (ADA) met 4,23% en dogecoin (DOGE) met 5,35%,

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de grote winnaars van vandaag. Solana heeft dankzij een stijging van 7,50% BNB (BNB) ingehaald wat betreft marktkapitalisatie en mag zich dus weer de vierde grootste crypto van de industrie noemen.

Avalanche heeft met een stijging van 16,78% de beste prestatie neergezet de afgelopen dag.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie