Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
08/04/2024 08:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin koers sluit week bemoedigend af, markt nog onzeker

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren de week in het rood afgesloten. Sinds woensdag heeft bitcoin een mooi pad bewandeld, maar passeren van $70.000 was echter nog teveel gevraagd. Desalniettemin is de wekelijkse candle boven een belangrijk niveau gesloten, waardoor we weer naar koersen kunnen kijken die we al een tijdje niet meer gezien hebben.

Bitcoin koers boven oude all-time high

Bitcoin heeft gisteren zijn week afgesloten op een prijs van grofweg $69.300, 2,72% lager dan zijn openingsprijs van zo’n $71.300. Echter leek bitcoin op weg om een veel slechtere prestatie neer te zetten.

Op dinsdag werd namelijk een dieptepunt van onder de $64.600 bereikt. Sindsdien heeft de koers echter een forse klim doorgemaakt, waarmee de daling grotendeels is weggeveegd. Gisteren werd zelfs kortstondig de magische grens van $70.000 overschreden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

$69.000 was op de wekelijkse grafiek een belangrijk steunniveau. Voor de derde week op rij heeft bitcoin de week boven dit level afgesloten. De week werd nipt onder zijn eerdere recordprijs van $69.400 uit 2021 beëindigd, maar inmiddels bevindt BTC zich alweer boven dit level.

Alle ogen zijn nu gericht op de all-time high van ongeveer $73.800, dat op 14 maart werd behaald. Rond de $71.000 ligt echter nog wel een belangrijke weerstand die overwonnen moet worden.

De bitcoin dominantie, het aandeel van BTC in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt, heeft gisteren bovendien de week op zijn hoogste niveau sinds april 2021 afgesloten. De afgelopen weken leveren altcoins terrein in ten opzichte van BTC. Hiermee is de grote opwaartse trend, die sinds eind 2022 aan de gang is, voortgezet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.733 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.393. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,48% in de plus.

Ethereum en dogecoin stijgen, solana onderuit

De cryptomarkt lijkt nog niet bepaald te zijn ontwaakt. De koersbewegingen bij de meeste altcoins zijn namelijk minimaal.

Het gros van de top 10 cryptocurrencies kleurt nipt in het rood. Zo is BNB (BNB) met 0,81% gedaald, solana (SOL) met 2,21%, ripple (XRP) met 0,59% en cardano (ADA) met 0,97%.

Ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) zijn daarentegen aan een daling ontsnapt. Ethereum staat 1,01% hoger dan 24 uur geleden, en dogecoin is in dit tijdsbestek met 2,07% gestegen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie