Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2024 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 08:00 Marktupdates

Bitcoin koers standvastig boven $45.000, terwijl de markt corrigeert

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers standvastig boven $45.000, terwijl de markt corrigeert

Foto: Gsign76/Shutterstock

Bitcoin (BTC) houdt zich sterk boven de 45.000 dollar. Sinds de explosieve stijging van 1 januari bevindt de koers zich in een nieuw handelsbereik, en het lijkt hier nog geen afstand van te willen nemen. Terwijl de koning der cryptocurrencies op eenzelfde prijs staat als gisteren, kleurt het gros van de markt in het rood. Na het lezen van deze ochtendupdate ben je weer volledig op de hoogte van de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Crypto radar: markt stijgt verder, meerdere altcoins geëxplodeerd
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers stabiel

Vergeleken met 24 uur geleden staat de prijs van bitcoin grofweg op gelijke hoogte. Gisteren tot aan het begin van de middag bewoog bitcoin grotendeels in de nabijheid van 46.000 dollar. Op zijn piek stond de koers gelijk aan 45.886 dollar.

Vanaf 15:15 uur, toen de koers nog rond de 45.800 dollar hing, werd een snelle daling ingezet waarna de koers langdurig rond de 45.000 dollar ging consolideren.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin heeft zich nu gevestigd in een nieuw handelsbereik tussen ongeveer 44.700 dollar en 46.000 dollar. Mocht bitcoin zijn opwaartse trend continueren, ligt rond de 48.000 dollar een sterk weerstandsniveau dat roet in het eten zou kunnen brengen.

De bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin binnen de bredere crypto markt, heeft de afgelopen dagen bovendien een grote sprong gemaakt. Crypto-analist Benjamin Cowen liet op sociale mediaplatfporm X weten dat de dominantie is gestegen vanaf zijn zogenoemde ‘bull market support band’.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 45.225 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 41.301.

Advertentie

Solana, cardano en dogecoin in het rood

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat de meeste grote cryptomunten nipt in de min staan ten opzichte van 24 uur geleden. Ethereum (ETH) staat ongeveer op dezelfde prijs, maar solana (SOL) is met 3,24% gedaald, cardano (ADA) met 1,46% en dogecoin (DOGE) met 1,28%. Avalanche (AVAX) is de grootste verliezer binnen de top 10 met een daling van 3,58%.

Er zijn ook enkele minimale stijgers op te merken binnen de grootste 10 cryptomunten. Build ‘n build (BNB) staat 0,82% hoger dan 24 uur geleden en ripple (XRP) is met 0,53% gestegen.

Bitcoin koers onzeker in kritieke zone, spanning neemt toe
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 35,51 ADA of 238,25 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: dit is je laatste kans om 20 euro welkomstbonus te ontvangen. Over enkele dagen gaat de bonus terug naar 10 euro.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag worden verschillende belangrijke data uit de Verenigde Staten gepubliceerd. Allereerst wordt om 16:00 uur de ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI) van de maand december bekendgemaakt. Er wordt een waarde van 47,6 verwacht, terwijl deze vorige maand binnenkwam op 46,7.

Op hetzelfde tijdstip deelt het Bureau of Labor Statistics de JOLTs Vacatures van november. De verwachting ligt op 8,850 miljoen vacatures, een lichte stijging ten opzichte van de 8,733 miljoen van een maand eerder.

Tot slot worden om 20:00 uur de notulen van de meest recente bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank, gedeeld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie