Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
28/03/2024 07:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin koers sterk boven kritiek level, dogecoin stijgt in rode markt

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers sterk boven kritiek level, dogecoin stijgt in rode markt

Foto: ST House Studio/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) zakte gisteren als pudding in elkaar nadat het nieuws naar buiten kwam over de voortzetting van de juridische strijd tussen crypto exchange Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bitcoin heeft echter veel veerkracht getoond door boven een belangrijk prijslevel uit te stijgen, en hier stand te houden.

Bitcoin koers toont bullish signaal

Opmerkelijk genoeg schoot de bitcoin koers hard de lucht in vlak voordat het nieuws uit de rechtbank openbaar werd gemaakt. In ongeveer een halfuur tijd maakte de koers een sprong vanaf 70.000 dollar tot een absolute piek van zo’n 71.800 dollar.

Het oordeel van de Amerikaanse districtsrechter Katherine Gailla verpestte bitcoin’s feestje en liet de koers in zo’n 40 minuten dalen tot ongeveer 69.000 dollar, een belangrijk steunniveau. Later op de avond werden nog lagere prijzen opgezocht, vlak onder de 68.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sindsdien is BTC flink opgekrabbeld. Gedurende de nacht heeft de koers een langzame klim doorgemaakt. Het weerstandsniveau van 69.000 dollar, tevens de oude all-time high van november 2021, is dan ook gepasseerd.

Het is voor nu zaak om boven het niveau van 69.000 dollar te blijven. Op de weg omhoog ligt rond de 71.000 dollar de laatste weerstand voor de recordprijs van vlak onder de 74.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 70.352 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.008. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,40% in de min.

Cryptomarkt onderuit, maar dogecoin schiet omhoog

Bitcoin’s nipte koersdaling ten opzichte van 24 uur geleden zorgt ervoor dat de meeste altcoins het zwaar hebben op het moment. Het leeuwendeel van de markt staat enkele procenten lager dan gisteren.

Binnen de top 10 cryptomunten is avalanche (AVAX) de hardste daler, met een verlies van 2,76%. Andere grote altcoins zijn minder hard onderuit gegaan. Zo is ethereum (ETH) met 1,22% gedaald, solana (SOL) met 1,53%, ripple (XRP) met 1,81% en cardano (ADA) met 1,81%.

BNB (BNB) en dogecoin (DOGE) zijn de enige twee top 10 cryptomunten die groen kleuren, met laatstgenoemde als absolute winnaar van de afgelopen dag. BNB is met 1,61% gestegen en DOGE heeft een sprong van 6,36% doorgemaakt.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie