Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
03/05/2024 09:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2024 09:34 Marktupdates

Bitcoin koers stijgt en test $60.000, markt kleurt donkergroen

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers stijgt en test $60.000, markt kleurt donkergroen

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Er lijkt enigszins wat druk van de ketel te zijn voor bitcoin (BTC). De bitcoin koers is de afgelopen dag namelijk met enkele procenten gestegen, waardoor het nu significant boven de gevarenzone rond $57.000 uitkomt. Bitcoin’s koerssprong heeft klaarblijkelijk tot veel opluchting gezorgd bij de rest van de cryptomarkt, want altcoins staan dik in de plus.

BTC stijgt tot weerstand van $60.000

De bitcoin koers bevond zich gisteren aan het begin van de dag nog vlak boven de $57.000. Gedurende de ochtend klom de koers gestaag omhoog. Nadat de middag werd ingeluid werd de stijging in een hogere versnelling gezet. In enkele uren werd zowel $58.000 als $59.000 gepasseerd, waarna de voet vervolgens van het gaspedaal werd gehaald.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Laat in de nacht deed bitcoin een poging om het belangrijke weerstandsniveau van om en nabij de $60.000 te veroveren, maar zonder al te veel succes. Een lichtpuntje daarentegen is dat de koers niet net zoals woensdag een flinke afwijzing te verwerken kreeg. Na het nieuwe Amerikaanse rentebesluit woensdag werd ook de $60.000 getest, maar dook de koers vervolgens in een mum van tijd omlaag tot $57.000.

Dit keer houdt bitcoin stand boven de $59.000, wat een bemoedigend teken is. Om positief momentum te behouden is het echter zaak om snel boven de $60.000 uit te stijgen. Indien BTC hier niet in slaagt, ligt een daling tot het steunniveau van $57.000 op de loer.

56

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 59.387 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.400 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,83% in de plus.

Altcoins floreren, toncoin als top 10-uitblinker

Bitcoin’s prijsstijging heeft de rest van de markt een enorme opkikker gegeven; de meeste altcoins hebben een grotere stijging doorgemaakt dan bitcoin.

Binnen de gehele top 100 zijn er slechts een handjevol munten die rood kleuren. Kijkend naar de 10 grootste cryptocurrencies staat iedereen op een hogere prijs dan gisteren.

Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 2,13% gestegen, solana (SOL) met 4,86%, dogecoin (DOGE) met 4,63% en cardano (ADA) met 1,87%.

Toncoin (TON) is de absolute uitblinker binnen de top 10 met een prijsstijging van 11,49%. Buiten de top 10 zijn verschillende altcoins ook met meer dan 10% gestegen; arweave (AR) met 19,49%, bonk (BONK) met 13,18%, pepe (PEPE) met 12,16% en hedera (HBAR) met 10,21%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie