Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
20/11/2023 07:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2023 07:44

Bitcoin koers stijgt, groot bitcoin nieuws uit Argentinië

Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt, groot bitcoin nieuws uit Argentinië

Foto: Facundo Florit/Shutterstock

Na een zijwaarts weekend zit er eindelijk weer beweging in de bitcoin (BTC) prijs. Bitcoin is sinds gisteravond namelijk langzaam omhoog geklommen en heeft zelfs een poging gedaan een belangrijk niveau te doorbreken. Bovendien kregen Bitcoin-fanaten gisteravond reden tot vreugde toen de nieuwe president van Argentinië bekend werd. Alles komt aan bod in deze ochtendupdate zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers test 37.500 dollar

Allereerst richten we ons op de bitcoin koers. Deze heeft gedurende het weekend in een krap bereik vlak boven zijn steunniveau van ongeveer 36.400 dollar bewogen. Gisteravond klom de koers plotseling omhoog tot het sterke weerstandsniveau van 37.500 dollar. Er bleek echter niet genoeg kracht achter de uitbraak te zitten, aangezien bitcoin werd afgewezen op dit level.

Na een kleine correctie bevindt de koers zich nog altijd boven de 37.000 dollar. Mocht de koers verder dalen, dan is het eerder genoemde steunniveau van 36.400 dollar belangrijk om in de gaten te houden. Mocht dit level verloren raken, dan ligt een verdere daling richting de 36.000 dollar in het verschiet. Wanneer de koers uitbreekt boven de 37.500 dollar, kunnen we ons opmaken voor wellicht een nieuw jaarlijks hoogtepunt van boven de 38.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.155 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.060. Ten opzichte van gisteren staat bitcoin 1,45 procent hoger.

Advertisement

Altcoinmarkt: chainlink en avalanche blinken uit

De meeste munten uit de top 15 cryptocurrencies staan net als bitcoin iets hoger dan 24 uur geleden. Chainlink (LINK) en avalanche (AVAX) zijn de belangrijkste stijgers van vandaag, met respectievelijk 5,29 en 4,57 procent. Andere grote altcoins die beter hebben gepresteerd dan bitcoin zijn ethereum (ETH), XRP, cardano (ADA) en dogecoin (DOGE). Ethereum boekte een stijging van 2,10 procent, terwijl XRP een toename van 1,66 procent liet zien. Cardano volgde met een stijging van 2,61 procent, en dogecoin steeg met 2,35 procent.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin deze week: hier moet je op letten

Er staan deze week verschillende belangrijke datapunten op de agenda.

Allereerst krijgen we morgen de notulen van de laatste bijeenkomst van het Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan binnen de Amerikaanse centrale bank die beslissingen neemt over het monetaire beleid.

Op woensdag zijn alle ogen vooral gericht op de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding van de VS. Tot slot sluiten krijgen we vrijdag de Amerikaanse Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) voorgeschoteld, een belangrijke economische indicator die de activiteit in de dienstensector meet.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,72 LINK of 0,48 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Crypto nieuws: nieuwe Bitcoin-vriendelijke president in Argentinië

Met bijna 99 procent van de stemmen geteld, is de ultraliberale nieuwkomer Javier Milei als winnaar uit de bus gekomen. Milei heeft meer dan 55 procent van de stemmen gewonnen en een voorsprong van bijna 3 miljoen stemmen op Sergio Massa, die bij de eerste stemronde nog als winnaar uit de strijd kwam.

Milei is fel tegen de centrale bank en wil de Amerikaanse dollar als nationale valuta aannemen. Hij is bovendien groot fan van Bitcoin en ziet de decentrale valuta als een mogelijk antwoord op centrale banken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement