Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
02/05/2024 07:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000

Foto: MDart10/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren weer een bijzondere dag doorgemaakt. In de ochtend daalde bitcoin in rap tempo tot onder de $57.000, maar in de avond steeg de koers net zo snel weer tot zo’n $60.000 na het nieuwe Amerikaanse rentebesluit. Inmiddels is de koers weer volledig terug bij af, en neemt de spanning onder crypto-investeerders toe voor het verdere prijsverloop van bitcoin en de rest van de cryptomarkt.

BTC koers extreem volatiel

Gisteren in de ochtend maakte de bitcoin koers een enorme duikvlucht tot een dieptepunt van ongeveer $56.500. De laatste keer dat de koers onder de $57.000 stond was in februari van dit jaar.

Vervolgens bewoog de koers zijwaarts rond de $57.000-$58.000. Rond 19:00 uur, toen de koers rond de $56.700 stond, kreeg bitcoin er opeens zin in. De koers steeg hard en bereikte zo’n 2 uur later een piek van bijna $60.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Terwijl bitcoin de lucht in schoot, maakte de FED bekend de rente ongewijzigd te laten tussen de 5,25 en 5,50 procent, het hoogste niveau sinds 2001. Op de financiële markten hield zo’n beetje iedereen al rekening met dit scenario. Desalniettemin bracht het dus een flinke opleving teweeg voor bitcoin.

De weerstandszone rond $60.000 bleek echter te sterk te zijn en bracht roet in het eten. In een mum van tijd dook de koers weer omlaag tot $57.000, waar het gedurende de nacht grotendeels heeft geconsolideerd. Mocht de koers ook het huidige level van $57.000 verliezen, ligt een verdere daling tot $52.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 57.355 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 53.497. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,60% in de min.

Solana, XRP en cardano stijgen in rode markt

De meeste altcoins staan logischerwijs dik in de min. Echter trekken ook verschillende cryptomunten zich niets aan van bitcoin’s prijsdaling.

Binnen de top 10 cryptomunten zijn solana (SOL), ripple (XRP)  en cardano (ADA) ontsnapt aan een daling. Solana is de afgelopen 24 uur met 3,13% gestegen, ripple met 1,34% en cardano met 0,44%

De rest kleurt stuk voor stuk rood. Zo is ethereum (ETH) met 2,68% onderuit gegaan, BNB (BNB) met 3,92% en dogecoin (DOGE) met 4,81%. Het aan Telegram verwante toncoin (TON) is de grootste verliezer van de afgelopen dag met een daling van 6,80%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie