Timo Bult Timo Bult Timo Bult
23/04/2024 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 07:34 Marktupdates

Bitcoin koers test $67.000 terwijl ‘verkoopdruk enorm opdroogt’

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers bij $67.000 terwijl 'verkoopdruk enorm opdroogt'

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Nadat de bitcoin (BTC) koers gisteren kon stijgen, vond afgelopen nacht een kleine correctie plaats. Desalniettemin handelt BTC nog altijd boven de prijs van 24 uur geleden, maar stuit het nu wel op een mogelijk sterke weerstandszone.

Bitcoin koers daalt iets na bereiken weerstand bij $67.000

Bitcoin steeg het grootste gedeelte van de afgelopen 24 uur, maar stuitte afgelopen nacht op de weerstand bij 67.000 dollar. De koers daalde vervolgens terwijl het handelsvolume opdroogde. Gezien de koersbewegingen in de afgelopen periode vormt de 67.000 dollar een mogelijke belangrijke prijszone om te doorbreken.

bitcoin-btc-koers-grafiek-23-04
De bitcoin koers steeg de afgelopen 24 uur, maar stuitte uiteindelijk op weerstand bij 67.000 dollar.

De waarde van bitcoin op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) komt op het moment van schrijven uit op 66.260 dollar. De bitcoin koers in euro is op dit moment 62.332 euro, op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account aanmaakt.

Miners en langetermijninvesteerders verkopen steeds minder bitcoins

Ondanks de soms grote koersbewegingen is bitcoin de afgelopen weken eigenlijk vooral zijwaarts aan het handelen. On-chain analist James Van Straten valt op dat langetermijninvesteerders en bitcoin miners steeds minder BTC aan het verkopen zijn. Dat schrijft de analist in een post op social-mediaplatform X.

“Langetermijninvesteerders en miners zijn momenteel twee van de grootste entiteiten in Bitcoin in termen van verkoopdruk. De distributie droogt echter enorm op.”

Van Straten voegt hieraan toe dat miners al sinds november flink aan het verkopen waren. “Maar in de laatste periode van 30 dagen werd het kleinste aantal verkocht, met ongeveer 1.300 BTC,” aldus de analist.

Ook weer positieve instroom bij bitcoin ETF’s

Naast bij de miners en langetermijninvesteerders, zijn ook bij de Amerikaanse bitcoin exchange traded funds (ETF’s) wat voorzichtige positieve signalen te zien. Gisteren stroomde er netto 62,09 miljoen dollar naar de fondsen. Dat schrijft Wu Blockchain op X.

Terwijl Grayscale wel weer een uitstroom zag van 35 miljoen dollar, stroomde er dus netto meer binnen bij de andere grote fondsen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie