Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2023 15:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 15:14 Marktupdates

Bitcoin koers toont zwakte, maar ADA, DOGE en vooral AVAX stijgen hard

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE Ethereum-ETH Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers toont zwakte, maar ADA, DOGE en vooral AVAX stijgen hard

Foto: xalien/Shutterstock

De crypto markt ziet er  vandaag wat verdeelder uit, maar kleurt over het algemeen alsnog groen. We hebben ook weer enkele harde stijgers onder de altcoins.

Ondertussen neemt de druk op de Amerikaanse economie verder toe. Het aantal werklozen is in maanden niet zo hard gestegen als afgelopen week. Mocht de VS in een recessie gaan, is het nog maar de vraag of crypto hier zich van los kan trekken.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1,4% naar $1,41 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 9% naar $72,8 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 51%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 60 naar 70, een teken dat de angst weer wat af is genomen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers begint te dalen na nieuwe piek

Bitcoin (BTC) maakte deze week een dip kort nadat de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfer. Dit waren echter positieve cijfers, waardoor het geen verrassing was dat de koers snel herstelde.

Gisteravond maakte bitcoin nog een flinke sprong en tikte op meerdere beurzen heel kort de $38.000 aan, de hoogste prijs dit jaar.

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter weer wat zwakte te tonen en zakte zojuist weer onder $37.000.

Om precies te zijn daalt de BTC prijs op het moment van schrijven naar $36.698 op Bybit en €33.742 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,4% in de plus. Analisten blijven voorzichtig.

Advertisement

Cardano en dogecoin hardste stijgers crypto top 10

Ethereum (ETH) steeg gisteren flink en tikte kort $2.080 aan. De koers maakte vanochtend wederom een sprongetje, maar werd wederom afgewezen op deze $2.080. Op het moment van schrijven maakt de koers een forse duik naar $2.035, maar staat daarmee alsnog 1,2% in de plus.

In de top 10 zakt binance coin (BNB) momenteel het hardst. Met een prijs van $249 staat BNB vandaag 1,8% in de min. Ripple (XRP) zakt met 1,3% naar $0,63. Solana (SOL) maakte gisteren nog een forse stijging, maar verliest momenteel deze winst en zakt terug naar $62,8 waardoor de koers nog slechts 1% in de plus staat.

Cardano (ADA) bleef afgelopen nacht gestaag stijgen en maakte vanochtend een flinke sprong naar een piek van bijna $0,41. Alhoewel de koers inmiddels terug is gevallen naar $0,391, staat ADA alsnog 5,4% in de plus vandaag.

Een dergelijke situatie zien we bij dogecoin (DOGE) afspelen. De DOGE koers schoot naar een piek van $0,084 en zakt momenteel naar $0,0795. Daarmee staat dogecoin alsnog 6,4% in de plus.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Avalanche blijft keihard stijgen

Vlak buiten de top 10 dendert avalanche (AVAX) hard door. De AVAX koers tikte al kort $24 vandaag aan en staat momenteel op $23,3. Daarmee staat AVAX vandaag maar liefst 19% in de plus en zelfs 70% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Toch vinden we in de top 100 twee munten die nog harder zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Render (RNDR) schiet met 33% naar $3,12 en kaspa (KAS) zelfs met 35% naar $0,145.

Echter kleurt niet alles groen vandaag in de top 100. Pancakeswap (CAKE) daalt met 6,6%, dydx (DYDX) zakt met 7%, celestia (TIA) met 8,5% en cronos (CRO) zelfs met 9,5%.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement