Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
16/11/2023 15:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 15:14 Marktupdates

Bitcoin koers toont zwakte, maar ADA, DOGE en vooral AVAX stijgen hard

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Ethereum (ETH) zakt naar cruciale zone, klaar voor krachtige stijging

Foto: xalien/Shutterstock

De crypto markt ziet er  vandaag wat verdeelder uit, maar kleurt over het algemeen alsnog groen. We hebben ook weer enkele harde stijgers onder de altcoins.

Ondertussen neemt de druk op de Amerikaanse economie verder toe. Het aantal werklozen is in maanden niet zo hard gestegen als afgelopen week. Mocht de VS in een recessie gaan, is het nog maar de vraag of crypto hier zich van los kan trekken.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1,4% naar $1,41 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 9% naar $72,8 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 51%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 60 naar 70, een teken dat de angst weer wat af is genomen.

Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers

Bitcoin koers begint te dalen na nieuwe piek

Bitcoin (BTC) maakte deze week een dip kort nadat de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfer. Dit waren echter positieve cijfers, waardoor het geen verrassing was dat de koers snel herstelde.

Gisteravond maakte bitcoin nog een flinke sprong en tikte op meerdere beurzen heel kort de $38.000 aan, de hoogste prijs dit jaar.

Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter weer wat zwakte te tonen en zakte zojuist weer onder $37.000.

Om precies te zijn daalt de BTC prijs op het moment van schrijven naar $36.698 op Bybit en €33.742 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,4% in de plus. Analisten blijven voorzichtig.

Advertentie

Cardano en dogecoin hardste stijgers crypto top 10

Ethereum (ETH) steeg gisteren flink en tikte kort $2.080 aan. De koers maakte vanochtend wederom een sprongetje, maar werd wederom afgewezen op deze $2.080. Op het moment van schrijven maakt de koers een forse duik naar $2.035, maar staat daarmee alsnog 1,2% in de plus.

In de top 10 zakt binance coin (BNB) momenteel het hardst. Met een prijs van $249 staat BNB vandaag 1,8% in de min. Ripple (XRP) zakt met 1,3% naar $0,63. Solana (SOL) maakte gisteren nog een forse stijging, maar verliest momenteel deze winst en zakt terug naar $62,8 waardoor de koers nog slechts 1% in de plus staat.

Cardano (ADA) bleef afgelopen nacht gestaag stijgen en maakte vanochtend een flinke sprong naar een piek van bijna $0,41. Alhoewel de koers inmiddels terug is gevallen naar $0,391, staat ADA alsnog 5,4% in de plus vandaag.

Een dergelijke situatie zien we bij dogecoin (DOGE) afspelen. De DOGE koers schoot naar een piek van $0,084 en zakt momenteel naar $0,0795. Daarmee staat dogecoin alsnog 6,4% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Avalanche blijft keihard stijgen

Vlak buiten de top 10 dendert avalanche (AVAX) hard door. De AVAX koers tikte al kort $24 vandaag aan en staat momenteel op $23,3. Daarmee staat AVAX vandaag maar liefst 19% in de plus en zelfs 70% in de plus ten opzichte van een week geleden.

Toch vinden we in de top 100 twee munten die nog harder zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Render (RNDR) schiet met 33% naar $3,12 en kaspa (KAS) zelfs met 35% naar $0,145.

Echter kleurt niet alles groen vandaag in de top 100. Pancakeswap (CAKE) daalt met 6,6%, dydx (DYDX) zakt met 7%, celestia (TIA) met 8,5% en cronos (CRO) zelfs met 9,5%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin koers herovert $60.000 na aanslag op Trump, markt veert op
Bitcoin koers herovert $60.000 na aanslag op Trump, markt veert op
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Advertentie