Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2024 08:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 08:04 Marktupdates

Bitcoin koers worstelt, crypto markt kleurt rood

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers worstelt, crypto markt kleurt rood

Foto: katjen/Shutterstock

Er lijkt geen einde te komen aan de zijwaartse prijsactie van bitcoin (BTC). Al sinds vorige week zaterdag beweegt bitcoin tussen de 42.000 en 43.000 dollar, en ook de afgelopen 24 uur is deze consolidatie voortgezet. Ondanks het feit dat de prijs momenteel op gelijke hoogte staat als gisteren, heeft er genoeg volatiliteit plaatsgevonden. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van bitcoin’s koersbewegingen en de huidige stand van zaken op de markt.

Waarom daalt bitcoin vanavond? ‘Bullmarkt is mogelijk voorbij’
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers consolideert verder

Allereerst bekijken we de bitcoin koers. Deze zit al dagen vastgeklemd vlak onder de 43.000 dollar, en ook nu is dit weer het geval.

Gisteren leek de koers zich echter te willen distantiëren van dit prijslevel. Na een neerwaartse beweging werd rond 18:00 uur namelijk een absoluut dieptepunt van bijna 42.200 dollar bereikt.

Terwijl het er alle schijn van leek te hebben dat we een verdere daling tot onder de 42.000 dollar voorgeschoteld zouden krijgen, bracht een opwaartse beweging de prijs terug tot een piek van 42.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De koers zit dus nog altijd vast tussen de 42.000 en 43.000 dollar. Mocht de koers aan de onderkant van dit tijdrovende bereik breken, is 41.600 dollar de eerstvolgende halte. Bij een uitbraak naar boven is 43.700 de eerste obstakel om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.790 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.215.

Advertentie

Solana stijgt in rode crypto markt

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat het overgrote deel rood kleurt. Binnen de top 10 cryptomunten ontsnappen uitsluitend solana (SOL) en avalanche (AVAX) aan een koersdaling. Solana is de afgelopen 24 uur met 2.56% gestegen en avalanche met 0,43%.

Er zijn geen grote verliezers binnen de top 10 cryptomunten; de dalingen zijn minimaal. Zo is ethereum (ETH) met 1,53% gedaald, ripple (XRP) met 0,98% en cardano (ADA) met 1,76%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,36 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Waarom daalt bitcoin vanavond? ‘Bullmarkt is mogelijk voorbij’
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag zullen verschillende data uit de Verenigde Staten gepubliceerd worden. Zo zal om 14:30 de eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding naar buiten worden gebracht. De verwachting ligt op 207.000 aanvragen, terwijl deze vorige week op 202.000 aanvragen binnenkwam.

Op hetzelfde tijdstip zal ook de Philadelphia Fed productie-index gedeeld worden. Deze indicator bepaalt de economische gezondheid van de productiesector in het Philadelphia district. Er wordt een notering van -7,0 verwacht, terwijl deze vorige maand nog -10,5 bedroeg.

Tot slot worden om 17:00 uur de ruwe olievoorraden bekendgemaakt. Er wordt een daling van 0,313 miljoen vaten verwacht. Vorige week werd een stijging van 1,338 miljoen vaten waargenomen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie