Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
14/06/2024 07:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2024 07:51 Marktupdates

Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen

Foto: Artit Wongpradu/Shutterstock

Het is wederom een bloederige dag voor bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt. Gisteren leek bitcoin stand te houden boven de $67.000, maar in de middag maakte het alsnog een duik onder dit cruciale prijslevel. Hoewel een fikse daling voor bitcoin vooralsnog uitblijft, kregen altcoins flinke klappen uitgedeeld.

BTC koers verder onderuit

Sinds het Amerikaanse rentebesluit en de daaropvolgende persconferentie heeft bitcoin het opvallend zwaar. De Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) kwam ondanks de positieve inflatiecijfers nogal streng uit de voeten, wat de verwachtingen voor renteverlagingen heeft teruggeschroefd.

Bitcoin luidde gisteren de dag in op een prijs van enkele honderden dollars boven de $67.000. Na heel wat uurtjes zijwaarts te hebben bewogen, nam de volatiliteit in de middag behoorlijk toe.

Rond 15:00 uur maakte bitcoin een sprong tot $68.000 om vervolgens als een baksteen te zakken tot onder de $67.000. Om precies te zijn ging bitcoin onderuit tot een low van grofweg $66.300. Hiermee is de koers nipt boven zijn eerdere low van afgelopen dinsdag uitgekomen, toen $66.000 werd bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De bulls doen momenteel hun best om de $67.000 te heroveren. Mochten zij hierin slagen, is de zone rond $69.000 het volgende doelwit. Indien de bears zegevieren, ligt een verdere daling richting $64.000 op de loer.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.137 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.538. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,68% in de min.

Cryptomarkt kleurt donkerrood

Bitcoin’s koersval heeft de rest van de markt verder omlaag getrokken. Bitcoin bewijst zich momenteel als koning van de cryptomarkt, aangezien veruit de meeste altcoins er een stuk slechter voorstaan dan bitcoin.

Binnen de top 10 grootste cryptomunten weten alleen ethereum (ETH) en toncoin (TON) te ontsnappen aan een daling. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 0,21% gestegen en toncoin is met een stijging van 2,94% de op één na beste presterende munt uit de bredere top 100. Uniswap (UNI), op plek 18 binnen de cryptomarkt, spant de kroon met een forse sprong van 8,83%.

De andere top 10-cryptomunten hebben allemaal een bescheiden daling doorgaan. Zo is solana (SOL) met 2,84% gedaald, ripple (XRP) met 1,50% en cardano (ADA) met 2,05%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Advertentie