Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
15/06/2024 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2024 08:29 Marktupdates

Bitcoin maakt nieuwe uitglijder tot $65.000, waar ligt de bodem?

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin maakt nieuwe uitglijder tot $65.000, waar ligt de bodem?

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is gisteren als pudding in elkaar gezakt. Net als vorige week werd het weekend met een flinke domper ingeluid dankzij een crash van enkele procenten. Het steunniveau rond de $67.000 klapte aan het eind van de middag in elkaar, wat de angst en paniek op de cryptomarkt liet toenemen. Met een koersval tot $65.000 heeft bitcoin zijn laagste punt in een maand bereikt, wat velen doet afvragen: hoe diep zal de koers nog dalen?

BTC koers crasht

De bitcoin koers bevond zich al sinds donderdagmiddag op glad ijs. De koers bewoog namelijk zijwaarts rond zijn cruciale steunniveau van $66.000 – $67.000. Gisteren zat bitcoin veelal vastgeklampt aan de $67.000, maar vlak na 17:00 uur maakte de koers onverwachts een fikse duikvlucht.

Het steunniveau van $66.000 – $67.000 bleek niet meer sterk genoeg te zijn en kon de koers dit keer niet tegenhouden. Na ongeveer anderhalf uur stond de koers zo’n 3% lager rond de $65.000. De laatste keer dat bitcoin op deze prijs stond was op 16 mei, bijna een maand geleden.

Na ongeveer een uur rond de $65.000 te hebben bewogen, vond bitcoin langzaam weer zijn weg omhoog. Deze klim heeft zich tot het moment van schrijven voortgezet, tot voorbij de $66.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het volgende steunniveau voor BTC ligt op $64.000. Mocht ook dit level verloren raken dan zou $60.000 zomaar eens weer opgezocht kunnen worden. Om weer enigszins positief momentum te kweken zou bitcoin de $67.000 moeten heroveren.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.332 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.077. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,96% in de min.

Cryptomarkt getroffen, maar ethereum stijgt

Altcoins maakten gisteren eveneens een forse crash. Zoals gewoonlijk trok bitcoin het gros van de markt met zich mee, en de meeste altcoins ontvingen ook nog eens hardere klappen dan de koning der cryptomunten.

Net als bitcoin hebben veel altcoins alweer een deel van hun daling weggespoeld. Toncoin (TON) heeft zich knap overeind weten te houden, en staat momenteel 2,68% in de plus. Ook ethereum (ETH) staat op een hogere prijs dan gisteren. Dankzij een stijging van 0,94% komt de ethereum koers binnen op $3.543.

De andere top 10 cryptomunten kleuren stuk voor stuk rood. De dalingen blijven echter enigszins binnen te perken. Zo is solana (SOL) met 2,05% gedaald, dogecoin (DOGE) met 4,06% en cardano (ADA) met 2,06%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin maakt nieuwe beangstigende daling onder $55.000, markt reageert
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers vandaag
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Advertentie