Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
25/12/2023 07:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2023 07:56 Marktupdates

Bitcoin maakt scherpe daling, maar herstelt deels; polkadot stijgt 11%

Bitcoin-BTC Polkadot-DOT
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin maakt scherpe daling, maar herstelt deels; polkadot stijgt 11%

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begint eerste kerstdag nipt in het rood. De bitcoin koers is vlak voor middernacht in één rechte lijn gedaald waardoor het aanzienlijk onder zijn belangrijke steunniveau werd gebracht. Dankzij een licht herstel ligt dit prijslevel echter opnieuw in het vizier. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Bitcoin koers daalt richting $62.000, angst laait op – Solana daalt 11%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $44.000

Gedurende het weekend stond de volatiliteit zoals gewoonlijk op een laag pitje. Bitcoin bewoog grotendeels vlak boven zijn steunniveau van 43.400 dollar in een krap bereik tussen de 43.500 dollar en 44.000 dollar.

Gisteren laat op de avond, vlak na 23:00 uur, zakte de koers echter als pudding in elkaar tot een absoluut dieptepunt van onder de 42.800 dollar. Gedurende de nacht is de koers iets opgekrabbeld waardoor het prijslevel van 43.400 dollar nu binnen handbereik ligt. Dit is sinds de prijsdaling logischerwijs omgetoverd tot weerstandsniveau.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.328 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.497. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,42% in de min.

Advertentie

Solana en avalanche stijgen; polkadot blinkt uit

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat de meeste grote jongens nipt zijn gestegen de afgelopen 24 uur. Solana (SOL) is met 2,08% gestegen, ripple (XRP) met 0,53% en avalanche (AVAX) met 2,33%.

Tegelijkertijd noteren ethereum (ETH), build ‘n build (BNB) en cardano (ADA) stuk voor stuk minimale dalingen. Polkadot (DOT) daarentegen, op plek 11 binnen de crypto markt, is met een stijging van 11,43% de absolute winnaar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Bitcoin koers heeft moeite bij $67.000, HBAR explodeert met 76%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Crypto nieuws terwijl je lag te slapen

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 29 december als deadline vastgesteld voor bedrijven om hun laatste aanpassingen te doen aan hun desbetreffende Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen.

Volgens directieleden van twee bedrijven die in gesprek zijn geweest met de toezichthouder, zal elke uitgevende instelling die deze deadline niet haalt geen deel uitmaken van de eerste golf van mogelijke goedkeuringen begin januari.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie