Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
15/01/2024 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin maakt scherpe daling tot steunzone, en stuitert terug

Bitcoin-BTC BNB-BNB XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin maakt scherpe daling tot steunzone, en stuitert terug

Foto: Dezmand/Shutterstock

Gedurende het weekend heeft bitcoin (BTC) weinig van zich laten horen. Het handelsvolume en de volatiliteit stond, zoals gewoonlijk, op een laag pitje. Gisteravond maakte de bitcoin koers echter een scherpe daling tot een cruciale steunzone, en deze bracht direct een opleving teweeg. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BTC volatiliteit neemt toe

Gedurende het weekend bewoog bitcoin zijwaarts tussen grofweg 42.600 en 43.200 dollar. Gisteravond bewoog de koers gedurende de hele dag vlak onder de 43.000 dollar, maar in de avond werd een significante daling ingeluid.

Rond 20:15 uur, op een prijs van 42.800 dollar, begon bitcoin aan zijn neerwaartse beweging. Vlak na middernacht bereikte de koers een dieptepunt van zo’n 41.700 dollar, wat een belangrijk steunniveau markeert. De totale daling staat hiermee gelijk aan ongeveer 2,5%.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sinds het genoemde dieptepunt is de koers alweer hard opgeveerd. Het eerstvolgende grote weerstandsniveau, wat de nodige verkoopdruk op kan leveren, ligt tussen de 44.400 en 44.700 dollar.

Logischerwijs is het eerdere steunniveau, tussen grofweg 41.600 en 41.900 dollar, belangrijk om in de gaten te houden bij een eventuele daling vanaf het huidige niveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.686 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 38.953. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,46% in de min.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 18,86 XRP of 135,55 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Ethereum, solana en cardano in het rood

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de meeste grote altcoins rood kleuren. Binnen de top 10 grootste cryptomunten is het leeuwendeel gedaald de afgelopen 24 uur.

Ethereum (ETH) heeft 1,39% ingeleverd, solana (SOL) is met 2,59% gedaald en cardano (ADA) met 1,88%.

Build ‘n build (BNB) en ripple (XRP) zijn de enigen die groen kleuren. BNB staat 4,35% hoger dan 24 uur geleden en XRP is met 1,04% de lucht in geschoten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie