Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
29/03/2024 08:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2024 08:00 Marktupdates

Bitcoin onverstoord boven $70.000, cruciale inflatiecijfers op komst

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin onverstoord boven $70.000, cruciale inflatiecijfers op komst

Foto: Harry Beugelink/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag weinig van zich laten horen. Desalniettemin houdt de koers zich erg sterk boven de $70.000. Ondanks een gefaalde uitbraak is bitcoin op weg om zijn hoogste wekelijkse sluiting ooit neer te gaan zetten. Vandaag zou zomaar eens volatiel kunnen worden, met de publicatie van de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Bitcoin koers stabiel

Gisteren vroeg in de ochtend schoot de prijs van bitcoin weer boven de magische grens van $70.000, waar het zich tot op heden standhoudt. In de middag heeft bitcoin nog wel zijn stinkende best gedaan zich te distantiëren van dit prijslevel. Een forse stijging bracht de prijs tot een piek van zo’n $71.600. Al snel daalde de prijs echter weer tot onder de $71.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Naast de hoogste wekelijkse sluiting ooit kan bitcoin op nog een andere manier geschiedenis schrijven. Op de maandelijkse grafiek is bitcoin namelijk op weg om zijn 7e achtereenvolgende groene maand neer te zetten. Nog nooit eerder heeft bitcoin zo’n indrukwekkende streak gehad. BTC heeft zelfs nog veel ruimte om te dalen wat dat betreft. Om de maand in de plus te eindigen, is een prijs van boven de $61.100 vereist.

Mocht de week afgesloten kunnen worden boven de $69.400, de piek van de vorige bullmarkt, zou dit een enorm bullish teken zijn.

Mocht bitcoin onderuit gaan, zou de zone rond $69.000 steun kunnen bieden. Indien dit prijslevel verloren raakt, ligt een verdere daling tot zo’n $67.000 in het verschiet. Op de weg omhoog ligt rond $71.000 de laatste weerstand vóór de all-time high van ongeveer $73.800.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 70.444 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.373. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,54% in de plus.

Cryptomarkt in het groen, BNB en dogecoin springen erbovenuit

De gehele top 10 cryptomunten kleurt vandaag in het groen, op avalanche (AVAX) na. Avalanche heeft 0,74% van zijn waarde ingeleverd de afgelopen dag.

De meeste grote altcoins hebben een nipte stijging doorgemaakt. Zo staat ethereum (ETH) 0,57% hoger dan gisteren, is solana (SOL) met 0,35% gestegen, ripple (XRP) met 0,29% en cardano (ADA) met 0,16%.

BNB (BNB) en dogecoin (DOGE) zijn de grote winnaars van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 3,67% en 9,10%.

Bitcoin vandaag: kern PCE prijsindex

Vandaag zal het Amerikaanse Bureau of Economic Analysis de kern persoonlijke consumptieve bestedingen prijsindex, ook wel ‘personal consumption expenditures (PCE)’ genoemd, uit de Verenigde Staten naar buiten brengen.

De index meet de prijswijzigingen van goederen en diensten die worden geconsumeerd door huishoudens en wordt gezien als een meer accurate reflectie van de consumentenuitgaven dan de welbekende consumentenprijsindex (CPI). Het kernaspect houdt in dat voedsel- en energieprijzen worden uitgesloten.

Er wordt een maandelijkse stijging van 0,3% verwacht, terwijl deze de vorige keer uitkwam op 0,4%. Op jaarbasis ligt de verwachting op een stijging van 2,8%, net als de vorige maand.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie