Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
23/10/2023 07:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 07:51

Bitcoin overschrijdt $30.000, deze altcoins stijgen nóg harder

Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin overschrijdt $30.000, deze altcoins stijgen nóg harder

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is vannacht hard door het belangrijke weerstandsniveau van 30.000 dollar gestegen. Terwijl we niet meer ver verwijderd zitten van een nieuw jaarlijks hoogtepunt, bekijken we hoe de koers er momenteel voorstaat en wat de belangrijke levels zijn om in de gaten te houden. Ook zijn er enkele altcoins, waaronder chainlink (LINK), die als een speer gaan momenteel. Ook deze uitschieters komen aan bod zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen!

Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op
Zeldzame Bitcoin gebeurtenis roept vragen over beveiliging op

Bitcoin koers breekt uit

Waar bitcoin normaliter gedurende het weekend amper prijsschommelingen vertoont, klom de koers afgelopen weekend langzaam omhoog. Zaterdagavond werd het psychologische niveau van 30.000 dollar bereikt, maar vannacht heeft de koers hier met overtuiging afstand van genomen. Rond 02:30 uur begon de koers met stijgen tot een zojuist bereikte piek van om en nabij de 30.800 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dit is de hoogste prijs sinds halverwege juli. Destijds werd het jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 32.000 bereikt. Dit lijkt de volgende halte te zijn voor bitcoin. Met de recente stijging is bitcoin boven het weerstandsniveau van 30.440 dollar uitgebroken. Mocht de koers tot de jaarlijkse piek stijgen, dan ligt op 32.500 dollar het volgende niveau om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven komt de BTC koers op crypto exchange Bybit uit op 30.604 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro daarmee gelijk aan 28.828. Vergeleken met 24 uur geleden betreft het een stijging van 1,94 procent.

Advertentie

Altcoinmarkt: chainlink en polygon stijgen enorm hard

Kijkend naar de grote altcoins uit het ecosysteem vallen de ogen direct op twee cryptomunten: chainlink (LINK) en polygon (MATIC). Beide munten zijn de afgelopen dagen hard gestegen en blinken ook de afgelopen 24 uur uit.

LINK is met een stijging van 14,40 procent zelfs de hardste stijger van de dag. Over de afgelopen week staat de LINK koers zelfs met meer dan 45 procent in de plus. De MATIC koers is vandaag met 8,45 procent gestegen en staat 19,77 procent hoger dan een week geleden.

Binnen de top 10 cryptomunten presteren de meeste altcoins momenteel beter dan bitcoin. Solana (SOL) is de winnaar wat dat betreft met een stijging van 4,48 procent.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin deze week: drukke agenda

Voor vandaag staat er weinig spectaculairs op de economische kalender. Voor de rest van de week staan er echter enkele belangrijke macro-economische datapunten op de agenda die het verloop van de bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Allereerst krijgen we morgen de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) voorgeschoteld. Dit is een belangrijke indicator die in de Verenigde Staten wordt gebruikt om de prestaties van de dienstensector te meten.

Vervolgens zullen woensdag de Bouwvergunningen en Ruwe Olievoorraden uit de VS gedeeld worden. Ook Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, zal een toespraak houden.

Op donderdag volgt het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. Bovendien krijgen we uit de VS het bruto binnenlands product (BBP), de Kern Duurzame Goederen Bestellingen, de Eerste Aanvragen werkloosheidsvergoeding en de Voorlopige Huizenverkopen voorgeschoteld.

Op de laatste dag van de week zal de Kern PCE Prijsindex gepubliceerd worden. Dit wordt gezien als de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,98 LINK of 17,88 MATIC! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie