Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
22/12/2023 07:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 07:54 Marktupdates

Bitcoin passeert $44.000, solana stijgt 15% en bereikt grote mijlpaal

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin passeert $44.000, solana stijgt 15% en bereikt grote mijlpaal

Foto: tanewpix289/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de gehele crypto markt kleuren vandaag in het groen. De bitcoin koers is vanuit een belangrijk steunniveau gestegen tot boven de 44.000 dollar en heeft het gros van de altcoins met zich mee getrokken. Net zoals afgelopen dagen is solana (SOL) de grote uitblinker. Bovendien worden vandaag belangrijke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten naar buiten gebracht. Alles komt aan bod in dit overzicht zodat je goed voorbereid de dag van start kunt gaan.

Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers blijft boven belangrijk steunniveau

De prijs van bitcoin maakte gisteren rond 15:00 uur een flinke uitglijder. Vanaf een prijs van 44.200 dollar zakte bitcoin in korte tijd tot zijn belangrijke steunniveau van 43.400 dollar. Tot ongeveer 21:00 uur heeft bitcoin vlak boven dit steunniveau geconsolideerd waarna een significante stijging werd ingeluid. Midden in de nacht bereikte bitcoin zijn hoogtepunt van vlak boven de 44.200 dollar, maar momenteel staat de prijs hier niet ver van verwijderd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Een dag eerder bleek het steunniveau van 43.400 dollar ook al sterk genoeg te zijn. Mocht bitcoin alsnog onder dit prijslevel terechtkomen, dan is het niveau rond 40.200 dollar de eerstvolgende grote support.

Het niveau rond 44.300 dollar heeft de afgelopen dagen al meerdere keren roet in het eten gebracht voor bitcoin. Dit is dan ook het level om in de gaten te houden bij een verdere stijging

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 44.155 dollar. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.144. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,21% in de plus.

Advertentie

Solana gaat als een raket, nu de 4e grootste crypto

Kijkend naar de rest van de crypto markt valt solana direct op. De koers van solana staat namelijk 15,37% hoger dan 24 uur geleden. Hiermee is solana een van de hardste stijgers binnen de top 100.

Eergisteren passeerde solana al XRP waardoor het de top 5 van grootste cryptomunten binnen stormde, maar nu is ook build ‘n build (BNB) ingehaald wat betreft marktkapitalisatie. Solana is nu de 4e grootste crypto van de markt, achter tether (USDT), ethereum (ETH) en bitcoin.

Solana is niet de enige top 10-crypto die hard is gestegen de afgelopen dag. Ethereum staat 4,01% hoger dan gisteren, BNB is met 6,41% gestegen, cardano met 7,80% en avalanche met 6,65%. XRP en dogecoin zijn iets minder hard de lucht in geschoten, met respectievelijk 1,63% en 3,10%.

Bitcoin crash: Iraanse aanval afgeslagen, BTC stijgt – Was dit het?
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse inflatiecijfers

Vandaag wordt om 14:30 uur de kern Amerikaanse PCE prijsindex, ofwel de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank, gedeeld. Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,4% verwacht, terwijl deze vorige maand op 3,5% binnenkwam. Maand-op-maand wordt er net als in oktober een stijging van 0,2% verwacht.

Op hetzelfde tijdstip worden tevens de Kern Duurzame Goederen Bestellingen en de Bouwvergunningen uit de VS gepubliceerd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie