Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/05/2024 07:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin schiet voorbij $71.000, ethereum explodeert 17% na ETF-wending

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin schiet voorbij $71.000, ethereum explodeert 17% na ETF-wending

Foto: Champ008/Shutterstock

De cryptomarkt is in volledige extase. Bitcoin (BTC) is met meer dan 6 procent de lucht in geschoten tot bijna $72.000, de hoogste prijs sinds begin april. Ethereum (ETH) neemt echter de hoofdrol in de groene cryptomarkt en is met een verbluffende 17% de lucht in geschoten. De kans op een ethereum spot Exchange-Traded Fund (ETF) is opeens fors toegenomen, wat een enorme lading optimisme tot de markt heeft gebracht.

Kans op ethereum ETF fors toegenomen

Allereerst bespreken we de katalysator van de stijgende cryptokoersen, met ethereum als absolute leider.

Aankomende donderdag en vrijdag zal de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop moeten doorhakken of ethereum beursfondsen gelanceerd mogen worden in de Verenigde Staten.

In tegenstelling tot de eerdere bitcoin spot ETF’s leken maar weinig mensen vertrouwen te hebben in goed nieuws. Gisteravond is het sentiment echter met 180 graden gekanteld.

Volgens Boomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas is de waarschijnlijkheid op goedkeuring deze week gestegen van 25% tot maar liefst 75%, vanwege politieke redenen.

De opmerkelijke wending heeft de ethereum koers als een raket de lucht in laten schieten. Ethereum is met maar liefst 16% gestegen tot een actuele koers van $3.628. Vannacht stond de koers zelfs nog even boven de $3.700.

In totaal is de marktkapitalisatie van ethereum met meer dan 70 miljard dollar gestegen, wat de grootste toename ooit is voor de altcoin.

BTC koers stijgt hard, all-time high binnen handbereik

Ook bitcoin en de rest van de cryptomarkt hebben logischerwijs een enorme boost gekregen door de optimistische vooruitzichten.

De bitcoin koers is zonder enige moeite voorbij zijn weerstandszone rond de $68.000-$70.000 gebroken. Aan het begin van de nacht werd zelfs de $71.000 gepasseerd met een absolute piek vlak onder de $72.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

In totaal heeft bitcoin gisteren een waardestijging van zo’n 7,5% ervaren. Inmiddels is de prijs iets teruggezakt en in gevecht met de $71.000.

Plotseling bevindt bitcoin zich weer akelig dicht bij zijn recordprijs van ongeveer $73.800. Mocht bitcoin verder omhoog knallen, dan is dit de prijs om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 71.068 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.995. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 5,83% in de plus.

Top 10 crypto profiteert ook

Tot slot werpen we een korte blik op de koersprestaties van de tien grootste cryptocurrencies.

Deze staan allemaal op een hogere prijs dan gisteren, maar evenaren bij lange na niet de grote stijging van ethereum.

Zo is solana (SOL) met 3,09% gestegen, ripple (XRP) met 3,67%, dogecoin (DOGE) met 6,93% en cardano (ADA) met 4,51%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie