Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
06/04/2024 10:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2024 10:08 Marktupdates

Bitcoin stijgt naar cruciaal prijspunt, dogecoin blinkt uit

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin klaar voor koerssprong? Winstneming onder beleggers neemt af

Foto: Only background/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs is al geruime tijd aan het consolideren, met steeds lagere hoogtepunten en hogere dieptepunten. De afgelopen dag is bitcoin iets omhooggeschoten, waardoor het op een cruciaal beslissingspunt is aangekomen. Bitcoin’s prijsstijging heeft de cryptomarkt doen opveren, met dogecoin als een van de uitschieters van vandaag.

Bitcoin koers nader cruciale weerstand

De bitcoin koers schommelde gisteren grotendeels tussen de $66.000 en $67.000, maar schoot in de middag uit het niets de lucht in. Na een stijging van bijna 4% bereikte de koers rond 17:00 uur een piek van zo’n $68.600.

Sindsdien zit er weinig beweging in de koers, wat typerend is voor een weekenddag. Desalniettemin bevindt bitcoin zich nu rond een belangrijke zone.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sinds de all-time high van bijna $74.000, die op 14 maart werd behaald, vormt bitcoin een zogeheten symmetrische driehoek. Dit technische patroon wordt gekenmerkt door de convergentie van twee trendlijnen, met een neerwaartse beweging van de bovenste lijn en een opwaarts beweging van de onderste lijn.

Niet alleen ligt de bovenste trendlijn nu enigszins binnen handbereik, die ergens vlak onder de $70.000 ligt, ook de belangrijke weerstand van om en nabij de $69.000 is nu akelig dichtbij.

Bij een uitbraak uit het patroon is de recordprijs van ongeveer $73.800 de volgende halte. Mocht bitcoin de onderkant van het patroon maar weer eens gaan opzoeken, ligt een daling tot zo’n $64.000 in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.131 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.961 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,82% in de plus.

Toncoin en dogecoin stijgen flink

De meeste cryptomunten staan op een hogere prijs dan gisteren. Kijkend naar de top 10 grootste cryptomunten dan is er geen enkele daler op te merken.

Op dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) is iedere top 10-cryptomunt tussen de 1% en 2% gestegenn. Zo staat ethereum (ETH) 1,51% hoger dan 24 uur geleden, solana (SOL) 1,61%, ripple (XRP) 1,59% en cardano (ADA) 1,71%.

Dogecoin en toncoin zijn de uitschieters van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 6,29% en 4,73%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie