Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
20/12/2023 07:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 07:53 Marktupdates

Bitcoin stijgt richting weerstandszone, belangrijke dag voor de boeg

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Cardano-ADA BNB-BNB more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin stijgt richting weerstandszone, belangrijke dag voor de boeg

Foto: JomNicha/Shutterstock

De cryptomarkt kleurt vandaag nipt in het groen Deze week staat wordt gekenmerkt door consolidatie en tot nu toe wordt dat doel actief nagestreefd. Bitcoin (BTC) beweegt al een tijdje in een prijsrange en lijkt weer op weg te zijn naar de bovenste trendlijn. Bovendien wordt er vandaag belangrijke data uit de Verenigde Staten naar buiten gebracht. In deze ochtendupdate komt alles aan bod zodat je goed voorbereid de dag kunt beginnen.

Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers herstelt van daling

Allereerst de bitcoin koers. Bitcoin beweegt sinds 11 december in een handelsbereik tussen grofweg 40.200 dollar en 43.400 dollar. Terwijl de koers zich maandag nog aan de onderkant van dit bereik bevond, bereikte bitcoin gisteren de bovenkant. Sterker nog, bitcoin steeg tot een absolute piek van 43.493.

In de namiddag raakte bitcoin verzeild in een neerwaartse trend, waardoor het binnen enkele uren tot een dieptepunt van vlak boven de 41.800 dollar was gezakt. Dit komt overeen met de middellijn van het huidige bereik waarin bitcoin zich bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Dit steunniveau heeft zichzelf vooralsnog bewezen aangezien de koers sinds het bereiken van dit prijslevel sterk is opgeveerd. De koers lijkt zelfs op weg om wederom, net als gister, het weerstandsniveau van rond de 43.400 dollar te gaan testen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 42.926 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit 39.171.

Advertentie

Cardano en dogecoin dalen, terwijl BNB stijgt

Het gros van de crypto markt staat iets lager dan 24 uur geleden. Ethereum (ETH) is met 1,39% gedaald, ripple (XRP) met 0,30% en dogecoin (DOGE) met 2,39%. Cardano (ADA) heeft met een daling van 4,47% het meeste in moeten leveren de afgelopen dag.

Niet alles in de top 10 kleurt vandaag rood. Zo is avalanche (AVAX) met 0,44% gestegen en mag build n’ build (BNB) zichzelf de winnaar van de dag noemen met een stijging van 3,58%.

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar herpakt zich, markt kleurt rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,28  SOL of 35,49 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag zullen verschillende belangrijke economische indicatoren uit de VS gepubliceerd worden.

Als eerste wordt om 16:00 uur het CB Consumentenvertrouwen van de afgelopen maand naar buiten gebracht. Dit is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen. Er wordt een waarde van 103,8 verwacht, terwijl deze vorige maand op 102,0 binnenkwam.

Op hetzelfde tijdstip wordt tevens de Bestaande Huizenverkopen van de maand november gedeeld. De verwachting ligt op 3,78 miljoen. Voor oktober werd er een waarde van 3,79 miljoen geregistreerd.

Tot slot wordt om 16:30 de wekelijkse Ruwe Olievoorraden bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie