Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
17/11/2023 15:17 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2023 15:17 Marktupdates

Bitcoin wankelt en altcoins dalen: ergste mogelijk niet voorbij

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Waarom de bitcoin koers momenteel heftiger beweegt dan ethereum

Foto: Zakharchuk/Shutterstock

Na de enorme stijgingen op de crypto markt van vorige maand en begin deze maand, komt de huidige correctie niet als een grote verrassing.

Vandaag zien we de meeste koersen echter weer een stukje dieper zakken en analisten zijn bezorgd dat deze correctie nog niet voorbij is. Desalniettemin zitten er enkele uitzonderingen tussen die wel flink stijgen.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 2% naar $1,38 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 9% naar $66,8 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 51,4%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 70 naar 63, een teken dat de angst weer iets is toegenomen.

Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%
Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%

Bitcoin houdt beter stand dan altcoins

Bitcoin (BTC) toonde gisteren al wat zwakte, en daalde vervolgens even helemaal naar $35.550, voordat de koers herstelde terug naar het huidige bereik tussen $36.200 en $36.600.

Om precies te zijn komt de BTC prijs op het moment van schrijven uit op $36.444 op Bybit en €33.484 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,9% in de min.

Bitcoin vond onlangs ook steun in het huidige bereik, maar meerdere analisten vrezen dat de correctie nog niet voorbij is.

Zo zegt analist Gaah dat bitcoin snel de $37.000 moet heroveren om een correctie naar $30.900 te vermijden.

Advertentie

Ethereum, XRP, cardano en solana in ’t rood

Ethereum (ETH) heeft het al een stukje zwaarder. De ETH koers dipte gisteren naar $1.940 en lukte afgelopen nacht niet om te herstellen boven $1.990. Op het moment van schrijven zakt ETH naar $1.962,5 en staat daarmee 3,8% in de min vandaag.

Ripple (XRP) dipte zojuist nog naar $0,605. Op het moment van schrijven stijgt XRP iets en komt op $0,612 uit, maar de koers staat daarmee alsnog 3% in de min. Cardano (ADA) houdt vandaag iets sterker stand, maar daalde gisterenavond harder. ADA zakt met 3,2% naar $0,374.

Solana (SOL), die de afgelopen tijd de show stal in de top 10, vangt vandaag de hardste klap. De SOL koers verliest maar liefst 6% van zijn waarde en daalt naar $58,6.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin doorbreekt de marktrend

Dogecoin (DOGE) trotseert de markttrend en wist afgelopen nacht juist hard stijgen. Dat leidde tot een piek van $0,875 vanochtend. Daarna zakte DOGE iets, maar met een prijs van $0,084 staat DOGE alsnog 6,4% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Veel harder dalers in top 100, maar ook enkele stijgers

Ook de top 100 kleurt rood vandaag met meerdere flinke dalers. Zo staan dydx (DYDX), optimism (OP), sui (SUI) en render (RNDR) meer dan 6% in de min. Voor polygon (MATIC), fantom (FTM), arbitrum (ARB), injective (INJ) en conflux (CFX) is dat al 7%.

Lido (LDO) verliest maar liefst 8,5% van zijn waarde en kaspa (KAS) zelfs 11,5%. Rollbit coin (RLB) is echter de grootste verliezer uit de top 100 en zakt met bijna 15% naar $0,198.

Tot slot hebben we nog een paar groene uitzonderingen. Het nieuwe celestia (TIA) staat bijna 5% in de plus. Yearn.finance (YFI) komt weer de top 100 binnen na een stijging van 5,5%. Ook mantle (MNT) stijgt met 5,5%, maar de grote winnaar van de dag is near protocol (NEAR). De NEAR koers stijgt met 8% naar $1,87.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel - XRP stijgt 11%
Bitcoin koers afgewezen bij $58.500, maar herstelt snel – XRP stijgt 11%
Bitcoin afgewezen, maar memecoins schieten er als raketten vandoor
Bitcoin afgewezen, maar memecoins schieten er als raketten vandoor
Bitcoin klimt naar $66.000 terwijl XRP met spectaculaire 40% omhoogschiet
Bitcoin klimt naar $66.000 terwijl XRP met spectaculaire 40% omhoogschiet
Advertentie