Timo Bult Timo Bult Timo Bult
19/06/2024 16:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 16:24 Marktupdates

Crypto Radar: Altcoins stijgen hard tot 25%, bitcoin sterk boven $65.000

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: Altcoins stijgingen tot 25%, bitcoin sterk boven $65.000

Foto: tomeqs/Shutterstock

Een aantal cryptocurrencies stijgen vandaag ontzettend hard nu de markt een aardige opleving ervaart. In de Crypto Radar van vandaag lees je welke cryptocurrencies het hardst zijn gestegen. Sommige van de uitblinkers staan zelfs meer dan 20 procent in het groen!

Bitcoin koers stijgt 5% en nadert $63.000, markt in opwinding
Bitcoin koers stijgt 5% en nadert $63.000, markt in opwinding

Blik op de crypytomarkt: Bitcoin houdt stand boven $65.000

Maar eerst een blik op de cryptomarkt in zijn algemeen. De globale marktkapitalisatie is op het moment van schrijven $2,37 biljoen, wat een stijging is van 2,18 procent in de afgelopen 24 uur. Ondanks een daling van 15 procent in het handelsvolume tot $82,18 miljard ten opzichte van de vorige dag, kleurt de markt dus groen. De Bitcoin dominantie is licht gedaald met 0,82 procent en staat nu op 54,16 procent.

Bitcoin (BTC) lijkt zijn positie boven de $65.000 te kunnen consolideren. Op het moment van schrijven noteert bitcoin op Bybit (Powered by SATOS) een prijs van 65.033 dollar, terwijl op het Nederlandse handelsplatform Bitvavo de BTC prijs in euro’s 60.603 euro bedraagt. Het lijken echter vooral de altcoins te zijn die van de veerkracht van bitcoin profiteren.

Advertentie

Top stijgers: Fetch.ai en Ethereum Name Service schitteren

Bij de altcoins zien we namelijk flinke stijgers. Fetch.ai (FET) en ethereum name service (ENS) zijn de uitblinkers van de dag, met respectievelijk een indrukwekkende stijging van 25,6 procent en 22,5 procent. FET noteert momenteel een prijs van 1,41 dollar, terwijl ENS op 26,70 dollar staat. Andere noemenswaardige stijgers zijn singularityNET (AGIX), lido DAO (LDO), brett (BRETT) en flare (FLR). Ook deze projecten staan ongeveer 20 procent in het groen.

Ivan Lagana, analist binnen onze Discord-community, legt uit waar deze sterke stijgingen vandaan komen:

“Bitcoin is de afgelopen dagen flink gezakt. Veel altcoins zijn hierdoor 20-30 procent gedaald. We zien nu dat BTC wat veerkracht toont het lijkt er ook op dat we een tijdelijk bodem gevormd hebben op $64.000. We zien dat altcoins hierdoor ook weer flink bouncen sommige ruim 20 procent. Op hogere timeframes maken veel coin een bullish RSI divergence. Dit kan daarom het teken zijn dat we vanaf hier verder omhoog kunnen gaan.”

Ethereum (ETH) valt op in top 10

Temidden van de lichte stijging in de cryptomarkt, weet ethereum (ETH) zich bijzonder goed te onderscheiden binnen de top 10 crypto. Een belangrijke factor die bijdraagt aan het positieve sentiment rondom ETH is het recente ethereum nieuws dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar onderzoek naar de cryptocurrency heeft gestaakt.

De SEC was al geruime tijd bezig met een onderzoek om te bepalen of ethereum als een effect (security) moest worden aangemerkt. Dit zou verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de op één na grootste cryptocurrency, aangezien een classificatie als effect zou leiden tot striktere regelgeving en mogelijk een negatieve impact op de prijs.

De ethereum prijs steeg direct na het goede nieuws.
De ethereum prijs steeg direct na het goede nieuws.

Ethereum reageerde direct positief op het nieuws en staat momenteel ruim 4 procent in de plus. ETH is nu 3.534 dollar waard.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Dalers van de dag: Toncoin en JasmyCoin leiden de weg naar beneden

Aan de andere kant van het spectrum zien we toncoin (TON) en jasmycoin (JASMY) als de grootste dalers, met respectievelijk een daling van 2,81 procent en 2,40 procent. TON noteert momenteel een prijs van 6,91 dollar, terwijl JASMY op 0,03083 dollar staat. Andere noemenswaardige dalers zijn monero (XMR), OKB (OKB) en notcoin (NOT). Toch zijn de dalers minder spectaculair dan de stijgers van vandaag.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin koers crasht hard na Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
Crypto Radar: Bitcoin koers volatiel en duikt naar beneden 
Advertentie