Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
01/05/2024 16:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/05/2024 16:59 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin duikt onder $57.000, markt verandert in bloedbad

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin duikt onder $57.000, markt verandert in bloedbad

Foto: Johnstocker Production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft vandaag een forse uitglijder gemaakt. De neerwaartse trend van de afgelopen week is in een hogere versnelling gezet, en voor het eerst sinds februari is de koers onder de $57.000 gedoken. De angst zit er goed in op de cryptomarkt, en de meeste cryptomunten leiden hier flink onder.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,251 biljoen dollar, wat 4,6% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 53.740 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 57.416 dollar. Bitcoin heeft nu 50,2% van de markt in handen.
 • Er is voor 122 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat zo’n 35% meer is dan gisteren.

De hardste crypto stijgers, waaronder optimism (OP)

Ondanks bitcoin’s hevige correctie zijn er best wat altcoins die aan een prijsdaling zijn ontsnapt. Sterker nog, verschillende munten staan dik in de plus. De grootste top 50 stijgers zijn optimism (OP), cosmos (ATOM) en polkadot (DOT). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Optimism (OP): +9,82%
 • Cosmos (ATOM): +8,97%
 • Polkadot (DOT): +6,33%
 • Aptos (APT): +4,25%
 • Hedera (HBAR): +4,22%

De hardste crypto dalers, waaronder arweave (AR)

Bitcoin heeft logischerwijs het leeuwendeel van de markt met zich mee omlaag getrokken. De meeste dalingen blijven beperkt tot onder de 10%, met enkele uitzonderingen. De grootste top 50 dalers zijn arweave (AR), stacks (STX) en toncoin (TON). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Arweave (AR): -18,65%
 • Stacks (STX): -10,69%
 • Toncoin (TON): -9,27%
 • Dogecoin (DOGE): -7,47%
 • Pepe (PEPE): -7,14%

Bijna $400 miljoen aan crypto geliquideerd

De marktcrash van de afgelopen dag heeft tot een hoop verliezen gezorgd bij crypto-handelaren op de derivatenmarkt. Uit data van CoinGlass blijkt dat er de afgelopen 24 uur ruim $385 miljoen aan posities zijn geliquideerd. Het overgrote deel bestond logischerwijs uit handelaren die speculeerden op een koersstijging, $311 miljoen aan longposities zijn namelijk gedwongen gesloten.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Gisteren kreeg Changpeng Zhao (CZ), de oprichter en ex-CEO van crypto exchange Binance, na maanden eindelijk zijn straf te horen.

In november vorig jaar, toen binance een miljardenschikking trof met Amerikaanse autoriteiten, bekende de voormalig topman schuld voor het niet voldoen aan de juiste anti-witwasmaatregelen. Nu heeft een rechter geoordeeld dat Zhao, beter bekend als ‘CZ’, voor vier maanden de gevangenis in moet.

De straf is velen malen lager dan de eis van maar liefst 36 maanden van het Department of Justice (DoJ). Volgens de rechter waren er geen bewijzen dat CZ ooit direct op de hoogte was van de illegale praktijken binnen Binance.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie