Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
29/05/2024 20:03 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2024 20:03 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin in gevarenzone, memecoins opvallend beweeglijk

Bitcoin-BTC dogwifhat-DOGWIFHAT Shiba Inu-SHIB more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin in gevarenzone, memecoins opvallend beweeglijk

Foto: Volodymyr Maksymchuk/Shutterstock

Bitcoin (BTC) verkeert nog altijd in moeilijkheden. De koers slaagt er maar niet in om zijn weg omhoog vast te houden, en ook vandaag is dit weer het geval. Vannacht leek het de goede kant op te gaan nadat de koers hard steeg tot bijna $69.000, maar inmiddels is de opleving weer volledig tenietgedaan. Memecoins staan vandaag, net zoals de afgelopen dagen, weer centraal in de cryptomarkt met enkele opvallende koersbewegingen.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,67 biljoen dollar, wat 0,5% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 62.482 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 67.546 dollar. Bitcoin heeft nu 49,8% van de markt in handen. Dit percentage is nagenoeg hetzelfde als gisteren.
 • Er is voor 90,77 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

De bitcoin koers lijkt zich nu opgesloten te hebben in een prijsrange tussen de belangrijke prijslevels van $69.000 en $66.000. Mocht de koers uit dit bereik breken, ligt een grote koersbeweging op de loer.

Op de weg omhoog ligt er een belangrijke liquiditeitszone vanaf $72.000 tot de all-time high van $73.800. Mocht de koers onder de $66.000 duiken, zou $62.000 de volgende bestemming kunnen zijn.

De hardste crypto stijgers, waaronder dogwifhat (WIF)

Terwijl bitcoin zijwaarts beweegt in zijn tijdrovende handelsbereik, neemt de volatiliteit toe bij de altcoins. Memecoins leken vanmorgen hun uitstekende momentum van de afgelopen dagen voort te zetten, maar zijn gedurende de dag flink teruggezakt. Desalniettemin staan dogwifhat (WIF) en shiba inu (SHIB) nog altijd bovenaan de lijst van best presterende top 50-cryptomunten:

 • Dogwifhat (WIF): +6,20%
 • Shiba inu (SHIB): +6,01%
 • Chainlink (LINK): +3,31%
 • Render (RNDR): 3,28%
 • Solana (SOL): +1,46%

In de marktupdate van vanmorgen kon je nog lezen dat shiba inu op dat moment maar liefst 16% hoger stond dan een dag eerder, en dogwifhat stond zelfs meer dan 20% hoger. Beiden hebben de afgelopen uren dus een groot deel van hun stijgingen ingeleverd.

De hardste crypto dalers, waaronder bonk (BONK)

De meeste altcoins gaan bitcoin achterna met een prijsdaling. Wederom zijn het de memecoins die in de schijnwerpers staan, al is het dit keer op een negatieve manier. De drie grootste dalers zijn stuk voor stuk memecoins:

 • Bonk (BONK): -8,15%
 • Pepe (PEPE): -7,53%
 • Floki (FLOKI): -7,46%
 • Bittensor (TAO): -5,65%
 • Uniswap (UNI): -4,71%

Opmerkelijk genoeg stonden BONK en FLOKI vanmorgen nog allebei met meer dan 10% in de plus vergeleken met een dag eerder. Zo is maar weer eens duidelijk gemaakt hoe snel het tij kan keren binnen de cryptomarkt.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Eerder vandaag kon je lezen dat Mt.Gox, de beruchte crypto exchange die in 2014 failliet ging na een reeks hacks, voor maar liefst $9,62 miljard aan bitcoin heeft verplaats naar een onbekende wallet.

Dit heeft een hoop angst en speculatie teweeggebracht bij crypto-investeerders. Schuldeisers wachten al tien jaar om een deel van hun fondsen, die in de jaren na het faillissement zijn teruggevonden, in ontvangst te nemen. Met een deadline in oktober van dit jaar en de massale verplaatsing lijken de terugbetalingen nu akelig dichtbij.

Volgens Nobuaki Kobayashi, de door de rechtbank aangestelde toezichthouder voor Mt. Gox, zijn de voorbereidingen voor de terugbetalingen momenteel in volle gang.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie