Timo Bult Timo Bult Timo Bult
11/02/2024 15:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2024 15:37 Marktupdates

Crypto Radar: Bitcoin nadert obstakel na sterke week, markt in beweging

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: Bitcoin nadert obstakel na sterke week, markt in beweging

Foto: Tradingview

Bitcoin (BTC) heeft een bijzonder goede week achter de rug en de grafieken tonen dan ook een mooi plaatje. Wel nadert de koers nu een belangrijk obstakel. In dit artikel blikken we terug op de week, delen we een aantal inzichten van analisten en belangrijke prijsniveaus die je de komende dagen in de gaten moet blijven houden. Tot slot bekijken we welke altcoins deze week de spotlight stelen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers telde deze week geen enkele rode dag

Blijft bitcoin rond het huidige niveau van $48.000 handelen dan boekt de crypto deze week een winst van ongeveer 13%. De laatste keer dat de koers zo’n stijging zag in een week is alweer even geleden. Dat was namelijk in oktober 2023.

Kijken we naar de dagelijkse grafiek dan is een rij van groene candles te zien; deze week telde geen enkele rode dag voor de cryptokoning. Elke dag was de prijs aan het einde van de dag hoger dan waar het aan het begin van de dag stond. Kortom, het momentum is deze week flink aangezwengeld.

Of dit momentum door kan zetten hangt echter van veel factoren af. BTC nadert nu een groot obstakel in de vorm van het prijsniveau van $49.000. Hier werd de koers op 11 januari nog hard afgewezen. Mocht het de bitcoin bulls nu wel lukken om dit niveau te breken dan ligt de psychologische weerstand bij $50.000 op de loer.

Mocht die afwijzing inderdaad volgen dan kan de $44.000 een eerste steunniveau vormen, zoals te zien in de analyse van Seth hierboven. De $44.000 vormde van begin december 2023 tot en met begin februari een belangrijke weerstand, en zou daarom nu als support kunnen fungeren.

Artikel gaat verder na X-post.

Advertentie

Kaspa, Immutable en meer crypto stijgen hard

De 13% stijging van bitcoin is flink, maar uiteraard zijn er weer een altcoins die het nog gekker wisten te maken. Maar eerst, nog geen account bij Bitvavo? Ontvang nu 10 euro gratis, waarmee je vervolgens met de 200 door Bitvavo ondersteunde crypto mag handelen! Klik op de onderstaande knop om een account aan te maken en de 10 euro te claimen.

Claim 10 euro

Uit data van CoinMarketCap blijkt dat van de top 50 crypto, kaspa (KAS) in de spotlight staat. De nummer 27 staat maar liefst 38,3% in de plus en is nu €0,132 waard. De tweede hardste stijger van deze week is immutable (IMX), dat deze week 25% in waarde steeg.

Verder zien we stacks (STX) met 22% in waarde stijgen, en optimism (OP) met 17%. Ondanks de stijgingen bij de altcoins blijft bitcoin deze week de koning, zoals op de bitcoin dominantie te zien.

Bitcoin had begin deze week nog 51,15% van de totale marktwaarde in handen. 7 dagen later heeft het zijn marktaandeel uitgebreid naar 52,22%, meer dan een procent dus.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie