Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
04/04/2024 16:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2024 16:40 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin schiet omhoog, broertje stijgt hard na halving

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin schiet omhoog, broertje stijgt hard na halving

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft uit het niets een mooie koerssprong gemaakt. Als gevolg staat de koers meer dan 2% hoger dan 24 uur geleden, en komt de weerstand van om en nabij de $69.000 weer binnen handbereik. Ook de rest van de markt is vandaag opgeveerd. Bitcoin’s kleinere broertje, bitcoin cash (BCH), steelt vandaag de show met een forse prijsstijging.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,67 biljoen dollar, wat 2,2% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 62.014 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 67.358 dollar. Bitcoin heeft nu 49,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor 106,73 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, 15,7% minder dan gisteren.

De hardste crypto stijgers, waaronder bitcoin cash (BCH)

Bitcoin’s prijsstijging heeft bij veel cryptomunten hetzelfde losgeweekt. Het gros van de markt staat op een nipt hogere prijs dan 24 uur geleden. Er zijn echter ook de nodige uitschieters op te merken. De grootste top 50 stijgers zijn bitcoin cash, mantle (MNT) en ethereum classic (ETC). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Bitcoin Cash (BCH): +9,50%
 • Mantle (MNT): +9,34%
 • Ethereum classic (ETC): +6,43%
 • BNB (BNB): +5,97%
 • Bittensor (TAO): +5,73%

Bitcoin Cash, een afsplitsing van de Bitcoin blockchain, onderging gisteren zijn halving. Terwijl Bitcoin nog iets meer dan twee weken moet wachten, werden de beloningen voor miners op Bitcoin Cash gisteren al gehalveerd. Het belangrijke evenement, wat de toevoer van nieuwe BCH vermindert, lijkt de belangrijkste aanjager te zijn voor de prijsstijging van vandaag.

De hardste crypto dalers, waaronder core (CORE)

Ondanks de opleving in de markt kijken een handjevol munten tegen een koersdaling aan. De grootste top 50 dalers zijn core (CORE), cronos (CRO) en okb (OKB). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Core (CORE): -19,24%
 • Cronos (CRO): -2,73%
 • Okb (OKB): -2,32%
 • Unus sed leo (LEO): -2,28%
 • Internet computer (ICP): -1,84%

CORE is de afgelopen dagen ontzettend hard gestegen, en dus valt de stevige correctie meer dan op zijn plaats. Ondanks de forse daling staat de koers nog altijd bijna 200% hoger dan een week geleden. Over de afgelopen twee weken is de koers zelfs met ruim 280% gestegen.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft vanmiddag bekendgemaakt een eigen stablecoin te lanceren. De nieuwe aan de Amerikaanse dollar gekoppelde munt zal volledig gedekt worden door stortingen in dollars, Amerikaanse staatsobligaties en equivalenten in contanten.

De stablecoin zal beschikbaar zijn voor gebruikers op XRP Ledger (XRPL) en Ethereum (ETH), en Ripple merkt op dat het plannen heeft om de token in de toekomst uit te breiden naar extra blockchains en protocollen.

Later vandaag kun je meer hierover lezen op Crypto Insiders.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie