Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
28/02/2024 17:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 17:35 Marktupdates

Crypto Radar: markt in extase, toncoin stijgt hard door goed nieuws

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: markt in extase, toncoin stijgt hard door goed nieuws

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

Ook vandaag staat de cryptomarkt weer in volle bloei. Bitcoin (BTC) heeft zijn prijsrally van de afgelopen dagen op indrukwekkende wijze voortgezet, met een stijging van grofweg 7%. Voor het eerst sinds november 2021 is de 60.000 dollar gepasseerd, en momenteel is de koers zelfs in gevecht met 61.000 dollar. Het heeft een grote boost teweeggebracht bij de rest van de markt, met toncoin (TON) als uitblinker.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,366 biljoen dollar, wat 6,0% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 56.361 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 61.062 dollar. Bitcoin heeft nu 50,6% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor 146,30 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is zo’n 35% meer dan gisteren.

De hardste crypto stijgers, waaronder toncoin

Met bitcoin’s recente prijssprong kleurt het merendeel van de cryptomarkt in het groen. Binnen de gehele top 50 cryptomunten zijn er slechts een handjevol altcoins die nipt zijn gedaald. De grootste top 50 stijgers zijn toncoin, aptos (APT) en kaspa (KAS). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Toncoin (TON): +21,35%
 • Aptos (APT): +13,17%
 • Kaspa (KAS): +6,86%
 • Render (RNDR): +6,61%
 • Monero (XMR): +5,39%

De koers van TON schoot de lucht nadat de lancering van Telegram’s advertentieplatform op The Open Network, de blockchain van TON, werd bekendgemaakt.

Kanaaleigenaren op Telegram kunnen maar liefst 50% van de advertentie-inkomsten die gegenereerd worden door het platform in TON ontvangen. TON steeg met meer dan 30% na het nieuws, maar is inmiddels alweer iets gecorrigeerd.

De hardste crypto dalers, waaronder bitget token

Binnen de gehele top 50 zijn er slechts 3 altcoins die rood kleuren. Als we onze blik verruimen naar de top 100 cryptomunten, zien we dat er slechts 9 munten in waarde zijn gedaald. De grootste top 100 dalers zijn bitget token (BGB), lido DAO (LDO) en theta network (THETA). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Bitget token (BGB): -5,68%
 • Lido DAO (LDO): -1,72%
 • Theta network (THETA): -1,28%
 • Beam (BEAM): -1,02%
 • Pyth network (PYTH): -0,71%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een nieuwe mijlpaal bereikt. Tezamen bezitten alle fondsen meer dan 300.000 bitcoins. Tegen de huidige BTC koers draagt dit een waarde van meer dan 18 miljard dollar.

Bovendien was gisteren de tweede achtereenvolgende dag waarop het handelsvolume boven de 2 miljard dollar uitkwam. Grayscale’s GBTC fonds, dat geteisterd wordt met uitstromen, wordt hierbij niet meegerekend.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie