Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/03/2024 17:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 17:01 Marktupdates

Crypto Radar: Markt maakt grote sprong, memecoins wéér aan kop

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: Markt maakt grote sprong, memecoins wéér aan kop

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren een grote stijging doorgemaakt, en toont vandaag bovendien veel veerkracht. Terwijl de bitcoin koers consolideert, schitteren veel altcoins met grotere stijgingen. Verschillende memecoins zijn ook vandaag weer te vinden in de lijst met best presterende munten. In deze marktupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de markt, met de grootste uitschieters.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,64 biljoen dollar, wat 4,3% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 61.103  euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 66.395 dollar. Bitcoin heeft nu 49,5% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
 • Er is voor 176,37 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, 5,9% minder dan gisteren.

De hardste stijgers, waaronder kaspa

Bijna de gehele top 100 cryptomunten staat op een hogere prijs dan gisteren. Veel altcoins zijn percentagegewijs bovendien met dubbele cijfers de lucht in geschoten. De grootste top 50 stijgers zijn kaspa (KAS), dogecoin (DOGE) en stacks (STX). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Kaspa (KAS): +18,91%
 • Dogecoin (DOGE): +15,31%
 • Stacks (STX): 12,94%
 • Bitcoin cash (BCH): +12,89%
 • Pepe (PEPE): +11,53%

Vlak buiten de top 50 zijn bovendien ook nog twee andere memecoins die vandaag in de schijnwerpers staan. Dogwifhat (WIF), op plek 52, is met 10,93% gestegen en floki (FLOKI) zelfs met 23,47%.

De hardste crypto dalers, waaronder toncoin

Binnen de gehele top 100 zijn er slechts 3 cryptomunten die rood kleuren. Toncoin (TON), render (RNDR) en unus sed leo (LEO) beleven ondanks bitcoin’s herstel een moeizame dag. Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Render (RNDR): -2,81%
 • Toncoin (TON): -2,28%
 • Unus sed leo (LEO): -0,37%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

De in januari gelanceerde bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren voor de derde achtereenvolgende dag een netto-uitstroom beleefd.

In totaal stroomde er gisteren 261,6 miljoen dollar uit alle fondsen tezamen. Grayscale’s GBTC beleefde een ‘gemiddelde’ dag met een uitstroom van 386,6 miljoen dollar. De andere fondsen presteerden buitengewoon slecht. Zo haalde BlackRock slechts 49,3 miljoen dollar binnen, wat de op een na slechtste dag markeert.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie