Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
27/05/2024 17:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2024 17:01 Marktupdates

Crypto Radar: memecoins knallen omhoog terwijl bitcoin stabiliseert

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: memecoins knallen omhoog terwijl bitcoin stabiliseert

Foto: Jellopy/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zet ook vandaag zijn saaie prijsactie van het afgelopen weekend voort. De bitcoin koers beweegt zijwaarts in een krappe range rond de $69.000, en laat veel crypto-fanaten in slaap sussen. De lage volatiliteit heeft te maken met het feit dat de Amerikaanse markten vandaag gesloten zijn, vanwege Memorial Day. Memecoins trekken zich hier echter niets van aan. Zij zijn namelijk met forse percentages de lucht in geschoten.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,739 biljoen dollar, wat 1,1% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 63.595 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 69.050 dollar. Bitcoin heeft nu 49,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren, wat betekent dat altcoins de afgelopen dag beter hebben gepresteerd.
 • Er is voor 73,40 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

Bitcoin presteert beduidend slechter dan de rest van de markt. Na de goedkeuring van ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten lijkt de aandacht langzaam maar zeker naar ‘s werelds grootste altcoin te vloeien. De bitcoin koers beweegt al dagen rond de $69.000, terwijl ethereum langzaam omhoog is geklommen in dit tijdsbestek.

Wessel Kersting, analist binnen de Crypto Insiders Discors, laat in een reactie weten welke prijsniveau cruciaal is voor ETH om te veroveren:

‘’Waar BTC iets achter blijft hangen, lijkt ETH het momentum weer op te pakken na enkele dagen van zijwaartse prijsactie. Op dit moment willen wij een overtuigende doorbraak zien boven de vorige lokale piek op $3.948. Daarna ligt de weg naar de all-time high mogelijk zelfs open.”

De hardste crypto stijgers, waaronder floki (FLOKI)

Het is niet de eerste keer dat memecoins gezamenlijk de cryptomarkt leiden. Opmerkelijk genoeg zijn de vijf best presterende top 100-cryptomunten van vandaag allemaal memecoins:

 • Floki (FLOKI:) +23,86%
 • Bonk (BONK): +10,01%
 • Book of meme (BOME): +8,84%
 • Dogwifhat (WIF): +8,29%
 • Pepe (PEPE): +6,45%

De hardste crypto dalers, waaronder core (CORE)

De meeste cryptomunten kleuren vandaag in het groen. Desalniettemin zijn er verscheidene altcoins die onderuit zijn gegaan de afgelopen dag. De grootste top 100 dalers zijn core (CORE), uniswap (UNI) en aioz network (AIOZ). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Core (CORE): -6,11%
 • Uniswap (UNI): -6,01%
 • AIOZ network (AIOZ): -4,06%
 • Ondo (ONDO): -3,27%
 • Near Protocol: -3,12%

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie