Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
17/01/2024 17:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2024 17:03 Marktupdates

Crypto update: markt blijft angstig, solana en chainlink veren op

Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto update: markt blijft angstig, solana en chainlink veren op

Foto: Golden House Images/Shutterstock

De crypto markt kleurt voorzichtig groen, ondanks een nog altijd overheersende angst. Bitcoin (BTC) consolideert, zoals het al bijna een week doet, tussen de 42.000 en 43.000 dollar. Het zijn de altcoins die momenteel opbloeien. Hoewel het merendeel van de markt slechts licht hoger staat dan 24 uur geleden, hebben enkele munten, zoals solana (SOL) en chainlink (LINK), opmerkelijke stijgingen doorgemaakt.

Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 1,769 biljoen dollar, wat 0,3% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 39.295 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 42.604 dollar. Bitcoin heeft nu 47,2% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
 • Er is voor 78,982 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is 5,3% meer dan gisteren.
Advertentie

Hardste crypto stijgers, waaronder chainlink

Bitcoin heeft niet de gehele markt met zich mee getrokken. De bitcoin koers staat namelijk iets lager dan gisteren, maar desondanks zijn er veel stijgers binnen de top 50 cryptomunten. De grootste top 50 stijgers zijn render (RNDR), chainlink en sei (SEI). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Render (RNDR): +11,13%
 • Chainlink (LINK): +8,28%
 • Sei (SEI): +5,98%
 • Solana (SOL): +4,53%
 • Near Protocol (NEAR): +2,92%

Chainlink begon te stijgen nadat gisteren het nieuws naar buiten werd gebracht dat Chainlink’s Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) Circle’s Cross-Chain Transfer protocol (CCTP) heeft geïntegreerd.

Circle is de uitgever van de populaire stablecoin USD Coin (USDC). Met de integratie moeten gebruikers makkelijker USDC over kunnen dragen tussen verschillende blockchains.

Bitcoin koers maakt uitglijder, solana stijgt 9% tot opvallende piek
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Hardste crypto dalers, waaronder celestia

Zoals gezegd zijn er ook enkele dalers. Grote uitschieters zijn er niet, maar een handjevol munten staan significant lager dan 24 uur geleden. De grootste top 50 dalers zijn celestia (TIA), bitcoin sv (BSV) en bitcoin cash (BCH). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Celestia (TIA): -6,43%
 • Lido dao (LDO): -4,84%
 • Bitcoin sv (BSV): -4,30%
 • Bitcoin cash (BCH): -4,07%
 • Toncoin (TON): -3,27%
Crypto Radar: ‘Bitcoin wil hoger’, dogecoin steelt de show
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 2,60 RNDR of 0,67 LINK!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Het belangrijkste nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met Ethereum (ETH). De grote langverwachte Dencun update is namelijk gelanceerd op het Goerli testnet. Echter verliep dit niet bepaald vlekkeloos, waardoor de update vooralsnog niet gefinaliseerd is.

Goerli is het allereerste testnet dat de update tegemoet ziet. Het is nog onbekend wanneer Dencun op het mainnet wordt geïmplementeerd, maar naar verwachting zal dit voor het einde van het kwartaal zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie