Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
15/12/2023 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2023 17:10 Marktupdates

Crypto-update: markt in het rood, maar BONK stijgt gigantisch hard

Bitcoin-BTC Solana-SOL more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto-update: markt in het rood, maar BONK stijgt gigantisch hard

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De crypto markt staat over het algemeen in het rood vandaag. De totale marktkapitalisatie staat momenteel op $1,63 biljoen, een afname van 0,52% over de afgelopen 24 uur. Het totale handelsvolume is echter wel gestegen. Er wordt voor $63 miljard aan crypto verhandeld per 24 uur, terwijl dat een dag geleden nog $73 miljard was.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blik op de crypto markt

De bitcoin (BTC) prijs op het moment van schrijven is $41.900, wat 1,2% lager is dan 24 uur geleden. De marktkapitalisatie (de totale waarde van alle bitcoins samen) bedraagt $819 miljard. Bitcoin is daarmee de grootste cryptovaluta en blijft ondanks de koersdaling 52% van de totale cryptomarkt beslaan. 

Advertentie

De harde stijgers, waaronder topper BONK

De hardste stijgers uit de top 50 van vandaag zijn bonk (BONK), SATS (1000SATS), aave (AAVE) en internet computer (ICP). Bonk steelt voornamelijk de show met een jaw-dropping koersstijging van 94% over de afgelopen 24 uur. De munt is met een huidige prijs van $0.000028 in een dag bijna verdubbeld.

SATS, aave en ICP hebben een iets minder indrukwekkende maar toch forse stijging meegemaakt. De tokens zijn respectievelijk met 17,6%, 13,5% en 12,9% gestegen. Bonk werd begin dit jaar opgezet en heeft sindsdien een stijging van 25,5 duizend procent meegemaakt. Met een marktkapitalisatie van $1,7 miljard is het de 44e grootste munt.

Crypto radar: Bitcoin vangt crash op en koers stabiliseert enigszins
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

De hardste dalers, waaronder bitcoin ordinals

De hardste dalers uit de top 50 zijn lido DAO, algorand en de uit de top 50 gevallen bitcoin ordinals (ORDI). Lido DAO en algorand zijn respectievelijk met 6,5% en 4,9% gedaald. Bitcoin ordinals daarentegen is de hardst gedaalde topmunt van vandaag. De token is maar liefst 15,5% in waarde gedaald in de afgelopen 24 uur. Desondanks staat de munt nog steeds 141% hoger dan een maand geleden.

Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen nóg meer klappen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag is de harde stijging van solana (SOL). De munt is de afgelopen tijd al hard gestegen, maar zette vandaag een stijging van maar liefst 7% in. Zo behaalde de munt een jaarlijks prijsrecord. 

De stijging werd hoogstwaarschijnlijk aangewakkerd door een aankondiging van OKX. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om solana te staken op de exchange. Lees meer over deze gebeurtenis in het nieuwsartikel dat vanmiddag op Crypto Insiders gepubliceerd werd.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie