Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
27/12/2023 16:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2023 16:55 Marktupdates

Crypto update: markt kleurt groen nadat bitcoin succes herpakt

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
La 1ª semana de 2024 trae un espectáculo instantáneo para Bitcoin

Foto: Jin Odin/Shutterstock

Het is de dag na kerstmis en dat betekent dat crypto traders hun activiteiten weer hebben hervat. Gisteren stond bitcoin (BTC) nog aardig in het rood. Tot vanochtend, rond half tien, was dit nog steeds het geval. Daarna heeft de munt zijn succes weer herpakt en steeg het tot een waarde van $43.200. Momenteel staat de prijs van één bitcoin op $42.900.

Bitcoin koers daalt richting $62.000, angst laait op – Solana daalt 11%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies bij elkaar bedraagt $1,68 biljoen. Dat is een stijging van 1,4% sinds 24 uur geleden. Het totale handelsvolume bedraagt $102,2 miljard. De marktkapitalisatie van bitcoin is $844 miljard, wat de bitcoin dominance 48% doet omvatten. 

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 0,7% gestegen tot een huidige prijs van 42.900 dollar. Bitcoin staat daarmee in het groen, ondanks een zware (Europese) nacht te hebben gehad. Ten opzichte van een week geleden staat de grootste munt op de markt 2,9% in de min. 

Advertentie

De hardste stijgers, waaronder optimism en polygon

De drie hardst gestegen cryptocurrencies van de afgelopen 24 uur zijn optimism (OP), polygon (MATIC) en bittensor (TAO). Twee andere noemenswaardige munten zijn ethereum (ETH) en BNB (BNB). Optimism en polygon zijn respectievelijk met 23,6% en 17,6% gestegen. Bittensor doet niet voor hun onder, met een toename van 15,9% over de laatste dag. 

Ethereum en BNB hebben een minder indrukwekkende stijging meegemaakt. Zij zijn respectievelijk met 4,2% en 3,8% gestegen. Gezien het om de nummer 2 en de nummer 4 wat betreft marktkapitalisatie gaan, is het toch van belang. Het handelsvolume van ethereum ligt momenteel op $20,1 miljard, 4,5% hoger dan een dag geleden. 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De hardste dalers, waaronder solana en internet computer

De drie hardste dalers van de afgelopen 24 uur zijn internet computer (ICP), solana (SOL) en NEAR protocol (NEAR). ICP spant de kroon met een crash van 6% over de afgelopen dag. Solana en NEAR staan gelijk met beiden een daling van 5%. De drie hebben de laatste tijd aardig hard geknald, maar dat lijkt momenteel tot een halt te komen.

Voor solana en NEAR is de schade nog beperkt. Zij staan nog steeds 36,1% (solana) en 43,2% (NEAR) hoger dan een week geleden. Met internet computer gaat het minder goed. De munt staat momenteel 5,7% lager dan een week geleden. Daarvan heeft het meeste in de afgelopen 24 uur plaatsgevonden.

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar herpakt zich, markt kleurt rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuwsbericht van de afgelopen dag is de bitcoin aankoop van MicroStrategy. Het bedrijf versterkt zijn positie als grootste bitcoin bezittende bedrijf met de aankoop van 14.620 bitcoins. MicroStrategy heeft nu een portefeuille met een totale waarde van $8,1 miljard. De bitcoin koers reageert positief op de aankoop.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie