Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
13/11/2023 15:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 15:20 Marktupdates

Marktupdate: BTC, XRP, SOL en ADA dalen, maar deze crypto stijgt 120%

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Ethereum-ETH Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Marktupdate: BTC, XRP, SOL en ADA dalen, maar deze crypto stijgt 120%

Foto: Golden House Images/Shutterstock

De crypto markt start voor het eerst in weken de week in het rood. Echter kan een korte correctie juist gezond zijn voor de koersen.

Deze week kan nog spannend worden met nieuwe inflatiecijfers uit de VS in de vorm van de consumentenprijsindex (CPI). Ook zijn er zorgen over een eventuele ‘government shutdown’ in de VS.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,55% naar $1,41 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 4% naar $50,5 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 51,1%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, blijft op 69.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin zoekt support op

Bitcoin (BTC) tikte donderdagmiddag een nieuwe piek van $38.000 aan, de hoogste prijs dit jaar. Bitcoin maakte vervolgens echter gelijk een dip terug onder $36.000, maar kon vervolgens herstellen naar $37.000.

Sindsdien consolideert bitcoin rond deze prijs en lijkt hier vooralsnog support te vinden. De afgelopen uren ziet de support er echter wankel uit en bitcoin dipte zojuist naar $36.650.

Op het moment van schrijven stijgt de BTC koers weer iets en komt uit op uit op $36.886 op Bybit en €34.562 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,7% in de min.

Advertisement

XRP, cardano en solana in het rood

Ethereum (ETH) bleef voor het weekend wat harder stijgen, waarschijnlijk door het Blackrock nieuws. ETH piekte rond $2.130, en zakte toen terug naar $2.050 waar de koers gedurende het weekend standhield. Ondanks een korte schommeling is daar nog weinig aan veranderd.

Ripple (XRP) heeft het echter al iets zwaarder vandaag. XRP zakt momenteel naar de $0,65 waardoor de koers 2% in de min staat vandaag. Cardano (ADA) heeft het nog iets zwaarder en zakt momenteel met 4% naar $0,368.

Solana (SOL) maakte gisteren al een forse dip en heeft daar niet compleet van kunnen herstellen. De SOL koers zakt vandaag met 4% naar $57. Desondanks staat SOL nog 160% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe crypto celestia steelt de show in top 100

De top 100 ziet er wat verdeelder uit. We hebben veel koersen die vandaag een klap vangen. Zo zakt aptos (APT) met 6,5%, cronos (CRO) met 11% en rollbit coin (RLB) zelfs met 12%.

Daarentegen hebben we nog een aantal opvallende stijgers. Zo staan lido (LDO), wemix (WEMIX) optimism (OP), klaytn (KLAY) en cosmos (ATOM) allemaal meer dan 6% in de plus. Filecoin (FIL) stijgt zelfs met 14% naar $5,46.

Het is vandaag celestia (TIA) die de show steelt. Deze nieuwe munt begon vrijdag hard te stijgen en bereikte vanochtend een nieuwe piek van $5,9, een all-time high.

Sindsdien is de koers gezakt naar $5,17, maar TIA staat daarmee alsnog 27% in de plus vandaag en zelfs 124% in de plus in de afgelopen paar dagen.

Met een marktkapitalisatie van 730 miljoen komt celestia al op de 70ste positie uit in de top 100.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement