Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2023 16:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 16:44 Marktupdates

PEPE steelt de show, terwijl crypto markt op adem komt

Shiba Inu-SHIB
icon-marktupdates
Marktupdates
PEPE steelt de show, terwijl crypto markt op adem komt

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Terwijl bitcoin (BTC) richting zijn jaarlijkse piek klimt, zijn er veel altcoins die een opvallende prijsactie beleven de afgelopen 24 uur. In deze update nemen we de huidige status van de bredere cryptomarkt onder de loep en belichten we enkele opmerkelijke prestaties.

Bitcoin koers afgewezen op $53.000, markt maakt forse duik
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers op weg naar piek, crypto markt nipt in het rood

De bitcoin koers is sinds vanmorgen bezig aan een langzame klim richting zijn piek van 42.420 dollar, die gisteravond laat werd behaald.  Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 42.233 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.003.

Kijkend naar de crypto markt in zijn geheel is er een kleine daling waarneembaar. De totale crypto marktkapitalisatie heeft 0,35 procent ingeleverd de afgelopen 24 uur en komt uit op 1,512 biljoen dollar. Het handelsvolume is in dezelfde periode gedaald met 24,22 procent naar 64,98 miljard dollar.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins is met 0,73 procent gestegen tot 54,56 procent. Dit is het hoogste niveau sinds halverwege april 2021.

Advertentie

Hardste stijgers: PEPE blinkt uit

Zoals gezegd is PEPE een van de best presterende cryptomunten van vandaag. De populaire memecoin staat 27,85% in de plus. Binnen de top 50 cryptomunten laat stacks (STX) met een stijging van 11,90% de grootste groei zien. Andere harde stijgers zijn vechain (VET) met 6,10% en shiba inu (SHIB) met 4,78%.

SHIB is de uitblinker binnen de top 20 cryptomunten, grotendeels dankzij de burn rate die de afgelopen dag met een verbazingwekkende 7.686.000% steeg, zo blijkt uit data van Shibburn. Als gevolg is er bijna 8,35 miljard SHIB op de digitale brandstapel gegooid, wat de schaarste van de munt logischerwijs ten goede komt.

Een andere opvallende stijger is de relatief nieuwe ordi (ORDI), de allereerste op Bitcoin gebaseerde token. ORDI staat momenteel 28,56% hoger dan gisteren en mag zichzelf de allereerste BRC-20 token noemen met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard dollar.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo geeft sinterklaascadeau van 20 euro

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 13.538.817,61 PEPE of 2.295.228,34 SHIB ! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Crypto radar: bitcoin vecht met de $52.000, markt kleurt lichtrood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Hardste dalers: FTX crypto hard onderuit

Veel cryptomunten hebben een minimale daling achter de rug. Echter springen er ook enkele grote cryptomunten uit die significant lager staan dan gisteren. Zo heeft FTX token (FTT), de cryptomunt van de failliete crypto exchange FTX, 9,78% in moeten leveren.

Andere grote verliezers zijn render (RNDR) en terra classic (LUNC). RNDR is met 3,36% gedaald en LUNC met 3,13%. Laatstgenoemde heeft in het afgelopen uur echter de schade weten te beperken door met bijna 4% te stijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie