Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
22/12/2023 10:24 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 10:22 Marktupdates

Solana en Ethereum layer-2 koersen exploderen door update nieuws

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Waarom deze twee crypto binnenkort fors kunnen stijgen volgens experts

Foto: Champ008/Shutterstock

Terwijl de moeder aller cryptocurrencies de afgelopen weken voornamelijk zijwaarts beweegt, maken een groot aantal altcoins opvallend sterke inhaalslagen.

Vooral de munten van zogeheten ‘layer-2 schalingsnetwerken’ op Ethereum trekken vandaag zeer sterk aan. De markt begint inmiddels erg positief te klinken en heeft het zelfs over de start van een nieuwe bull-run. Is dat wellicht iets te euforisch?

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 1% naar $1,66 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 7% naar $75,9 miljard. De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 51,6%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers evenaart piek van $44.400

Bitcoin (BTC) evenaarde vanochtend zijn piek van 8 december rond $44.400. Daarmee is de koers hersteld van het dipje van de afgelopen weken.

Het lukt bitcoin echter nog niet om verder uit te breken en blijft vooralsnog in het huidige bereik consolideren.

Nadat bitcoin $44.400 aantikte, zakt de koers op het moment van schrijven naar $43.754 op Bybit powered by Satos en €39,727 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,5% in de min.

Advertentie

Crypto top 10: ethereum en solana trekken de aandacht

Ethereum (ETH) trekt vandaag eindelijk iets sterker aan, wat opvallend is doordat de munt de laatste tijd juist enigszins achterbleef.

Dat heeft waarschijnlijk te maken door dit nieuws over de volgende Ethereum update.

Na een stijging van 4,3% tikt de ETH koers $2.300 aan. Het lukte niet om gelijk hier doorheen te breken, maar ETH maakt een nieuwe poging op het moment van schrijven.

Desondanks is het wederom solana (SOL) die de show steelt in de top 10. De SOL koers kwam tikte vanochtend zelfs even kort de $100 aan en haalde toen even binance coin (BNB) in qua marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven zakt solana echter terug naar $92,5. Toch staat de SOL koers hiermee vandaag alsnog 7,3% in de plus.

Bitcoin crash: Iraanse aanval afgeslagen, BTC stijgt – Was dit het?
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Crypto top 100: Ethereum layer-2 koersen gaan als raketten

Nog hardere stijgers vinden we vandaag buiten de top 10 en de allerhardste stijgers vandaag zijn verbonden aan het eerdergenoemde nieuws over de Ethereum update. Het nieuws is vooral van invloed op layer-2 schalingsnetwerken.

Polygon (MATIC), een van deze layer-2 netwerken, stijgt met 8,2% naar $0,85. Arweave (AR) en osmosis (OSMO) staan beide bijna 9% in de plus. Lido (LDO), ook op Ethereum, fantom (FTM) en pancakeswap (CAKE) zijn zelfs met 10% gestegen.

Algorand (ALGO) schiet met 13,5% naar $0,23. Tot slot hebben we nog de hardste stijgers van de dag en dat zijn beide layer-2 netwerken voor Ethereum. De eerste is arbitrum (ARB), die met 19% schiet naar $1,33.

Tot slot hebben we optimism (OP), die zelfs met 29% omhoogschiet naar $2,92.

Crypto radar: Bitcoin vangt crash op en koers stabiliseert enigszins
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om cryptote kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten.

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie