Roy van Krieken Roy van Krieken
28/09/2023 16:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 16:15

Aandeel op Amsterdamse beurs stijgt 40%: kansen voor crypto beleggers?

icon-finance
Finance nieuws
amsterdam-beurs-renewi-aandelen-crypto-etoro

Foto: Jan van der Wolf / Shutterstock.com

Terwijl de koersen van de meeste altcoins vrijwel stil staan en er weinig opwinding in de cryptomarkt te bespeuren valt, biedt dit beleggers de kans om hun horizon te verbreden. De traditionele aandelenmarkten kunnen in deze tijden van crypto-rust juist wellicht interessante inzichten en mogelijkheden bieden. Populaire handelslatforms als eToro, waar beleggers zowel de temperatuur van de cryptomarkt als de bewegingen in de traditionele aandelenmarkten en wereldeconomie kunnen meten, worden steeds waardevoller. Wat gebeurt er momenteel in de wereld van aandelen en hoe zou dit de cryptomarkt kunnen beïnvloeden?

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Marktnieuws en de invloed op crypto

  • Renewi de lucht in: Macquarie Asset Management deed een overnamebod op afvalverwerker Renewi, dat prompt werd afgeslagen. Het bod van ongeveer €9 per aandeel, was een premie van 49% op de slotkoers van vrijdag. Ondanks de afwijzing reageerden beleggers enthousiast, wat resulteerde in een stijging van 38% tot €8,10 per aandeel. Een duidelijk voorbeeld van kansen die buiten de crypto wereld liggen.
  • Duitse inflatie: Het Duitse CPI-cijfer voor september kwam lager uit dan verwacht, met een stijging van 4,3% op jaarbasis in plaats van de voorspelde 4,5%. Lagere inflatiecijfers kunnen leiden tot een sterkere euro, wat invloed kan hebben op de euro-crypto wisselkoersen.
  • Apple’s hitte-situatie: Apple-aandelen ondervinden druk door berichten over extreem hete batterijen in de nieuwe iPhone 15 Pro. Deze kwestie, mogelijk veroorzaakt door het gebruik van titanium, roept vragen op over de haalbaarheid van een software-oplossing voor een hardwareprobleem. Problemen bij grote techbedrijven kunnen het vertrouwen van investeerders in traditionele markten verminderen, waardoor sommigen mogelijk naar alternatieve investeringen zoals crypto kijken.
  • Negatief beurssentiment: Het sentiment op de beurzen is nog altijd overwegend laag, met zorgen die vaak rentegerelateerd zijn en toenemende recessiekansen in de VS. Recessiezorgen kunnen beleggers ertoe aanzetten om te diversifiëren en hun toevlucht te zoeken in activa zoals crypto.
  • Europees economisch vertrouwen: Het vertrouwen volgens de Europese Commissie daalde tot 93,3 punten, met dalingen in industrie, retail, bouw en consumentenproducten. Alleen de dienstensector groeide. Dalend economisch vertrouwen kan leiden tot een verschuiving naar alternatieve beleggingsopties, waaronder bepaalde cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC).
Advertisement

Diversificatie biedt nieuwe kansen

Het is duidelijk dat, ondanks het huidige gebrek aan actie in de cryptowereld, de traditionele aandelenmarkten volop in beweging zijn. Met name de opmerkelijke koersstijging van Renewi toont aan dat er nog steeds kansen zijn buiten de wereld van digitale munten. Zowel aandelen- als crypto-investeringen, kunnen beleggers helpen om een evenwichtig en gediversifieerd portfolio op te bouwen. In onzekere tijden kan een brede blik op de markt en het diversifiëren van investeringen cruciaal zijn voor langetermijnsucces. Op handelsplatform eToro kun je zelfs andere succesvolle beleggers kopiëren. Hierdoor hoef je niet de hele dag achter je computer te zitten, en kun je zelfs zonder ervaring beginnen met het beleggen in aandelen, ETF’s en grondstoffen.


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement