Shane Kuijpers
29/12/2022 18:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 22:52

Aanrader: ‘Chaos zonder goud’ door Gold Republic & Bart Brands

Nieuws
Aanrader: 'Chaos zonder goud' door Gold Republic & Bart Brands

Afgelopen 21 december was het zover, het boek ‘Chaos zonder goud’ van Gold Republic en edelmetaal specialist Bart Brands werd gelanceerd. Crypto Insiders was ook aanwezig bij dit evenement. Lees snel verder om meer te weten te komen over dit boek en waarom het ook voor crypto investeerders zeer interessant is.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Chaos zonder goud

Wanneer je de economische en financiële geschiedenis erbij pakt kun je een ding concluderen; goud vormt al duizenden jaren de standaard. Deze standaard is onder meer gebouwd op vertrouwen. Op basis van dit vertrouwen hebben bankiers, overheden, koningen en keizers hun rijkdom steeds verder uitgebreid. Door de eeuwen heen is het wel eens anders geprobeerd. Het loslaten van deze ‘goudstandaard’ leidt echter telkens weer tot mislukking en ellende.

Goud en andere edelmetalen staan centraal vanaf het moment dat mensen handel drijven. Ontdek aan de hand van het boek welke essentiële rol goud speelt, maar ook hoe mensen en instellingen hier misbruik van hebben gemaakt (en nog steeds doen).

Auteur Bart Brands zegt zelf het volgende over goud:

“Goud is eeuwig. Goud is eerlijk. Alles behalve goud faalt onvermijdelijk. Goud is daarmee, wat mij betreft, de ultieme en enige echte vorm van geld. Gold is the king of money and money of kings.”

Er speelt zich momenteel een ‘monetair eindspel’ voor onze ogen af. Kom er zelf achter wat voor inzichten ‘Chaos zonder goud’ jou kan geven en hoe je deze kennis in kan zetten voor jouw eigen (financiële) situatie. Het boek kan bijdragen aan het opzetten van een financieel vangnet. Onder andere daarom is dit boek ook voor crypto investeerders de moeite waard. Goud en crypto hebben overeenkomsten. Zowel goud als bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies kunnen namelijk een rol spelen in het creëren van dit vangnet.

Nog niet heel bekend met (investeren in) goud? Kom dan nu in aanraking door je aan te melden bij Gold Republic. Bovendien ontvang je een gram goud nadat je €100 hebt gestort!

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie