Rico Engelbarts
27/05/2018 19:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2018 19:08

Adjunct-gouverneur Russische Centrale Bank: Blockchain-technologie moet nog “volwassen” worden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Olga Skorobogatova, adjunct-gouverneur van de Centrale Bank van Rusland, heeft gezegd dat de hedendaagse blockchain-technologie nog niet “volwassen” genoeg is voor gebruik op industriële schaal, meldde Prime gisteren, 26 mei.
Tijdens een discussie op het St. Petersburg International Economic Forum stelde Skorobogatova dat de opkomende technologie nog steeds verbeteringen vereist. Volgens haar is de technologie nog niet op industriële schaal toegepast, behalve bij het gebruik voor cryptocurrencies, zoals Bitcoin. De adjunct-gouverneur richtte zich op veiligheid en schaalbaarheid als kernproblemen die nog opgelost moeten worden voordat de implementatie op industriële schaal van de grond kan komen.
Skorobogatova verdeelde toepassingen van blockchain in twee belangrijke use cases. Ten eerste blockchain-systemen die een gedistribueerde betalings-infrastructuur hebben, zoals Corda en Ripple, die gebruikt kunnen worden voor de verwerking van betalingen bij banken. En ten tweede blockchain-platforms die een smart contract functionaliteit bieden, zoals Ethereum en Hyperledger.
“Technologie omwille van technologie is zinloos” zei Skorobogatova, waaraan zij toevoegde dat 2018 het jaar zou zijn waarin Rusland en de internationale gemeenschap “een pragmatisch inzicht” zouden krijgen van de doeleinden waarvoor blockchain gunstig kan zijn, waarna ze over zouden kunnen gaan op het aanpakken van de realisatie op industriële schaal.
Skorobogatova heeft blockchain eerder een “revolutionaire technologie waarin zeker in geïnvesteerd moet worden” genoemd, waarbij zij benadrukte dat het begrijpen (en het omgaan met) van de bijbehorende risico’s essentieel is voor de mainstream financiële sector.
Eerder deze week kwam het nieuws dat de eerste officieel gereguleerde Initial Coin Offering (ICO) van het land zou worden getest met behulp van de nieuw opgerichte regelgevende sandbox van de Russische centrale bank, waarbij het grote staatsbedrijf Sberbank de anchor investor van het project was.
Ook keurde het Russische parlement de eerste van drie lezingen goed van nieuwe wetten die de crypto- en blockchain-industrie moeten reguleren, waarbij  zowel cryptocurrencies als tokens als eigendom worden gedefinieerd.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie