Wessel Kersting Wessel Kersting
24/05/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2022 18:05

12% van de Amerikanen heeft cryptocurrency gebruikt in 2021 

icon-altcoins
Altcoin nieuws
12% van de Amerikanen heeft cryptocurrency gebruikt in 2021 

Foto: Miha Creative/Shutterstock

Uit een nieuw rapport van de Federal Reserve (Fed) blijkt dat steeds meer Amerikaanse investeerders hebben geïnvesteerd in of gebruikt hebben gemaakt van cryptocurrencies. 

OneCoin crypto-schandaal: sleutelfiguur moet de cel in
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Amerikaanse cryptocurrency adoptie

In dit rapport staat dat 12% van de Amerikaanse volwassenen heeft geïnvesteerd in cryptocurrency en 3% gebruikte het om geld mee te versturen of aankopen mee te doen in 2021. De investeerders hadden over het algemeen een hoger inkomen en meer toegang tot de traditionele banken service zoals een creditcard of een bankrekening, terwijl de mensen die crypto hebben gebruikt om geld mee over te maken juist een lager inkomen hadden en geen of minder snel toegang hadden tot deze bankdiensten.

46% van de Amerikanen die crypto kochten als investering hadden een salaris van $100.000 per jaar. Slechts 29% van deze groep verdient minder dan $50.000. 89% van deze investeerders die nog niet met pensioen waren hadden een spaarrekening voor hun pensioen. 99% van hen heeft een bankrekening.

Advertentie

Cryptocurrencies werden gebruikt zoals bedoeld

3% van de Amerikaanse populatie kocht cryptocurrency om er iets anders mee te doen. 2% kocht crypto namelijk om aankopen mee te doen en 1% gebruikte het om betalingen aan vrienden en familie te doen.

Van de mensen die crypto gebruikte voor het overmaken van geld hadden slechts 24% een inkomen van $100.000 of hoger. 60% van deze groep verdient minder dan $50.000 per jaar. Daarnaast heeft 27% van degene die crypto gebruikt voor transacties ook geen eigen creditcard en 13% heeft geen bankrekening.

In het rapport werd ook beschreven dat 6% van de totale Amerikaanse bevolking geen bankrekening had. De zwarte (13%) en Spaanse (11%) bevolkingsgroepen hebben een nog kleinere kans om een bankrekening te hebben dan het gemiddelde.

Een van de sterke kanten van cryptocurrencies is dat het ervoor zorgt dat mensen die om wat voor reden dan ook geen bankrekening kunnen krijgen toch transacties kunnen doen. Dit onderzoek bevestigd dat het zelfs in rijke landen erg hard nodig is.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie