2 redenen waarom celsius koers met 43.000% steeg

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2 redenen waarom celsius koers met 43.000% steeg

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Ooit gehoord van WallStreetBets? Dit activistische Reddit-forum was met name begin 2021 veel in het nieuws. Het wist grote paniek te veroorzaken bij een aantal hedgefondsen, waardoor een aantal aandelen totaal onverwachts enorm hard zijn gestegen. Er lijkt nu iets soortgelijks gaande te zijn, maar dan met de token van crypto-bank Celsius.

Short-squeeze voor Celsius

In mei is Celsius failliet gegaan doordat het de waarde van zijn investeringen te hard daalde ten opzichte van de deposito’s van klanten. Dat had desastreuze gevolgen voor de CEL-token van het bedrijf. Maar helemaal naar nul is deze nooit gegaan, en crypto-investeerders maakten daar handig gebruik van.

Sommige investeerders dachten dat de token naar nul zou gaan, juist omdat het bedrijf failliet is. Dat ligt natuurlijk voor de hand, en daarom gingen ze short. Als je short gaat maak je winst als waarde van de investering daalt, omdat je de investering leent en vervolgens ‘verkoopt’. Na het faillissement waren er kennelijk veel mensen short op CEL.

Maar fans van het platform hebben juist vanwege deze shorts massaal de CEL-coin gekocht. Na de bodem op 13 juni is de token tussen de 20 en 40 keer gestegen, afhankelijk van naar welke exchange je kijkt. Shorters zijn daardoor ergens onderweg naar boven gedwongen geweest om duurder terug te kopen. Dat terugkopen leidt tot nog meer vraag, wat de prijs nog verder opstuwt.

Op het moment van schrijven zit CEL in een parabolische opwaartse trend en kost het net geen 4 USD. We moeten benadrukken dat het zelden verstandig is om te kopen als een investering er parabolisch uitziet.

CELUSD op FTX is al meer dan 40 keer in waarde gestegen. Bron: TradingView

Ripple mogelijk geïnteresseerd in Celsius

Afgelopen week bleek dat crypto-gigant Ripple geïnteresseerd is in een overname van Celsius. Dat zou te maken kunnen hebben met de activa die Celsius nog overheeft.

Van zowel Ripple als Celsius is er nog geen reactie, dus voor nu is het nog niet meer dan een gerucht. Toch komt het nieuws van Reuters, dat doorgaans erg goed ingelicht is. Dit nieuws zou geholpen kunnen hebben met de harde prijsstijging.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie