Roy van Krieken Roy van Krieken
08/06/2022 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 16:55

3 financiële reuzen slaan handen ineen en bouwen crypto-handelsplatform

Nieuws
3 financiële reuzen slaan handen ineen en bouwen crypto-handelsplatform

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

De institutionele adoptie van cryptocurrencies is nog altijd in volle gang, zo blijkt maar weer uit het nieuws dat drie vooraanstaande finance firma’s hebben besloten om samen te werken aan een crypto handelsplatform. Het gaat hier om Citadel Securities, Fidelity en Charles Schwab. Niet zomaar de eerste de beste namen dus!

Bitcoin (BTC) zet zich schrap: Klaar voor doorbraak naar $80.000

Finance reuzen kiezen voor crypto

Het persbureau Reuters meldde gisteren dat deze drie reusachtige finance bedrijven het plan hebben om samen het investeren in crypto activa voor mensen over de hele wereld toegankelijker te maken. 

Volgens het rapport, dat een bron met directe kennis van zaken aanhaalt, zullen deze drie financiële reuzen worden vergezeld door Virtu Financial om een “crypto trading ecosysteem” te ontwikkelen dat “retail brokerages in staat zal stellen om crypto-executies aan te bieden aan hun klanten.” Verder zal het project ook durfkapitaal firma’s Sequoia Capital en Paradigm, en nog een paar retail brokerages binnenhalen.”

Citadel Securities, wat los staat van het beruchte Citadel hedgefonds, is een van de grootste market makers ter wereld. Het is verantwoordelijk voor het tot uitvoer brengen van zeker 25% van het handelsvolume in opties op de aandelenmarkt. Fidelity en Charles Schwab zijn twee van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met tezamen meer dan $12,5 biljoen aan activa onder beheer. 

Bloomberg meldt dat het crypto project op dit moment nog in de kinderschoenen staat. Het is dan ook de verwachting dat de lancering van het crypto handelsplatform pas aan het einde van dit jaar, of aan het begin van volgend jaar wordt gelanceerd.

Institutionele crypto adoptie

Het is tekenend voor de mate van adoptie onder grote financiële instituties dat bedrijven als Fidelity en Charles Schwab de handel in cryptovaluta willen gaan faciliteren. Het laat zien dat de crypto industrie vandaag de dag echt serieus genomen wordt en dat dergelijke instituties geloven dat er een toekomst in zit.

Ondanks de huidige koersen van de meeste cryptocurrencies, lijkt deze trend van institutionele adoptie dan ook totaal niet te vertragen. Integendeel, nieuwe grote stappen in de richting van adoptie worden vrijwel elke week nog gemaakt door traditionele bedrijven in de finance sector.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie