Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2023 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 19:05

AI crypto stijgen hard, dit is waarom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Warren Buffett inspira esta nueva IA que agiliza archivos corporativos

Foto: Shutterstock/Jirsak

Sinds ChatGPT de mainstream heeft bereikt, is artificial intelligence hét onderwerp van het moment. ChatGPT is een AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat steeds meer mensen de opkomst van AI een belangrijkere ontwikkeling vinden dan die van de blockchain.

Binnen de crypto wereld verschuift de aandacht ook steeds meer richting crypto met een focus op AI, wat op zijn beurt weer sterk terug te zien is in de koersen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

AI crypto schieten de lucht in

Kunstmatige intelligentie is dé trend van het huidige moment. Prominente crypto-handelaren op Twitter kondigen AI-gebaseerde tokens aan als de sector die de volgende bullmarktcyclus zouden kunnen leiden. Tot nu toe hebben ze misschien gelijk, aangezien dergelijke tokens in de afgelopen week al met gemiddelde 80% de lucht in zijn geschoten.

De grote winnaars zijn Artificial Liquid Intelligence (ALI), Fetch AI (FET) en Singularity Net (AGIX). Laatstgenoemde was zelfs de hardste stijger van de afgelopen zeven dagen, volgens data van CoinMarketCap. In de afgelopen week staat het namelijk met maar liefst 183% in het groen.

De token van Imagine Generation AI (IMGNAI) wist zelfs te verdrievoudigen in de afgelopen twee weken. Dit protocol stelt gebruikers in staat om illustraties te genereren op basis van tekstuele input op sociale platforms als Discord.

Zelfs eenmalig populaire tokens uit 2018 en 2021, Big Data Protocol (BDP) en Measurable Data (MDT), weten te profiteren van de huidige hype omtrent kunstmatige intelligentie.

Reden tot beter presteren dan bitcoin

Dit soort projecten hebben aanzienlijk beter gepresteerd dan grote namen als bitcoin (BTC) of ethereum (ETH). Echter is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het voor dit soort projecten, vanwege de lage marktkapitalisatie, een stuk makkelijker is om de koers veelvoudig te laten stijgen in een korte tijd. Er is simpelweg minder kapitaal nodig hiervoor.

Een groot deel van de recente stijging ontstond na de succesvolle lanceringen van ChatGPT en Midjourney. Met Midjourney is het mogelijk om kunstmatige intelligentie te gebruiken om kunst te genereren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie