Nick de Jong Nick de Jong
08/07/2024 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/07/2024 11:12

AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000

TRUMP-TRUMP Dogecoin-DOGE Shiba Inu-SHIB more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?

Foto: CoinMarketCap

De AI-software ChatGPT heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen onder de wereldwijde bevolking. Tegenwoordig gebruiken mensen de software zelfs voor het voorspellen van uitslagen van sportwedstrijden, handelsadvies op de beurzen en nu ook om te zien welke memecoin het beste zal presteren als bitcoin (BTC) 100.000 dollar bereikt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ChatGPT voorspelt grootste stijgers memecoins

Het gebruik van ChatGPT kan een groot voordeel opleveren, wanneer deze op de juiste manier gebruikt wordt. Natuurlijk weet je nooit zeker of de voorspelling van de AI-machine klopt, maar door de grote hoeveelheid data die het meeneemt in het advies, is het in ieder geval een onderbouwd advies.

Aan ChatGPT werd de volgende vraag gesteld: “Welke memecoin zal het beste presteren als BTC de 100k behaald?”. Het antwoord van de software was niet geheel onverwachts. Naast dat hij nadrukkelijk benoemde dat de voorspelling gebaseerd zou zijn op speculatie, verwacht de AI-software dat Doge Coin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) de voornaamste kandidaten zijn. Het idee achter deze keuze klinkt ook logisch. Volgens ChatGPT hebben cryptocurrencies met een groot marktkapitaal ook een sterke community. Daarnaast hebben deze twee munten laten zien dat wanneer bitcoin stijgt, zij ook meestijgen.

ChatGPT spreekt in zijn reactie ook over de recente geschiedenis van de munten. Zo zou Doge vooral sterk zijn gegroeid, toen personen met grote namen spraken over de munt. Een bekend voorbeeld van een persoon met veel invloed op de prijs van DOGE is de zakenman Elon Musk. 

Shiba Inu heeft zich de afgelopen tijd vooral beziggehouden met Shibarium. Dat is een oplossing voor het op kunnen schalen van protocollen en projecten op het netwerk. Een belangrijke ontwikkeling in het ecosysteem van de munt dus.

Advertentie

Politieke memecoins

Buiten Doge Coin en Shiba Inu spreekt de AI-machine ook nog over minder grote memecoins, die ook een mooie sprong zouden kunnen gaan maken. Het gaat dan vooral om munten die gelieerd zijn aan de politiek in de Verenigde Staten. 

Zo zouden MAGA (TRUMP), Jeo Boden (BODEN) en Kamala Horris (KAMA) een grote stijging kunnen doormaken wanneer de stijging van BTC samenkomt met de beslissingen van de presidentsverkiezingen in Amerika. Momenteel strijden zowel Donald Trump als  Joe Biden volop door het presidentschap, al ontstaan er steeds meer twijfels over de gezondheid van de huidige president Biden. Uit geruchten in de Verenigde Staten blijkt dat een mogelijke vervanging van Biden in de verkiezingsstrijd kan worden gevonden in Kamala Harris.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie