Simon Bosch Simon Bosch
11/09/2021 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 10:00

AIOW geeft je eigen kracht weer terug: Jouw content is jouw eigendom

icon-altcoins
Altcoin nieuws
AIOW_geeft_je_eigen_kracht_terug_jouw_content_is_jouw_content

Foto: Mopic/Shutterstock

Heb je wel eens de gebruikersvoorwaarden van je Facebook- of Google-account doorgespit? Het zijn vermoeiende, juridische teksten waarbij je zonder een flinke achtergrond in juridische zaken waarschijnlijk alle belangrijke aspecten mist. Wist je bijvoorbeeld dat je helemaal geen eigenaar bent van wat je op Facebook, Instagram en op YouTube plaatst? Het is namelijk van de bedrijven die het platform zelf bezitten. Het Nederlandse blockchainbedrijf AIOW wil dit anders aanpakken.

Het sociale mediaplatform dat het aan het ontwikkelen is laat gebruikers namelijk niet alleen hun privacy terugpakken, geen last hebt van trollen en lokale ondernemers steunen. Je bent ook eigenaar van wat je plaatst. Dat betekent dat jij volledig de vruchten kunt plukken van je content, zonder dat de ontwikkelaar van het platform je voor de voeten loopt met vreemde afspraken en andere praktijken.

Uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg is gebleken dat gebruikers niet alleen gebruikmaken van dergelijke platformen omdat ze tijd willen doden, omdat ze vermaak zoeken of omdat ze nieuwe mensen willen ontmoeten en zich minder eenzaam willen voelen. Geld verdienen is voor sommige deelnemers ook een belangrijke motivatie. Met AIOW moet dit alleen maar gemakkelijker worden. Het zal natuurlijk nog steeds mogelijk zijn om gesponsorde content te plaatsen en om advertenties te plaatsen om mensen bepaalde producten te verkopen. Via de AIOW-token kun je namelijk simpelweg geld verdienen door te delen waar je aan denkt. Je krijgt dus niet alleen betaald in dat fijne dopamine-shotje, je kunt ook in AIOW-tokens beloond worden.

Eerlijkheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid staan hoog op het lijstje van jongeren op dit soort platformen, volgens de Universiteit van Tilburg. Jij en ik zijn de doelgroep van AIOW, daarom moeten wij ons afvragen wat AIOW als bedrijf hier voor baat bij heeft. AIOW is zelf eigenaar van een deel van de AIOW-tokens. Dat betekent niet alleen dat het geen commissies vraagt over wat je verdient, het heeft er ook baat bij dat de waarde van de token stijgt.

Om de ontwikkeling van het ecosysteem te stimuleren zal het een deel van de tokens verkopen — daar kunnen jij en ik baat bij hebben. De ontwikkelaars van het platform zijn van plan om 25% van de tokens beschikbaar te stellen voor het team en ontwikkelaars, een groot deel van de rest zal verkocht worden aan de markt. Je kunt dus zelf invloed hebben op het succes van het platform, door waarde toe te voegen aan de token. Samen veranderen we sociale media!

Lees ook onze overzichtspagina over AIOW.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie